woensdag 8 juni 2011

Een goed nieuwtje, jawel.

Gisteren hoorde ik een nieuwtje. Ik belde FavoEx eens op, namelijk. Ja wij zijn goede vrinden, heel niet akelig en naar, en sinds wij ruim 8 jaar geleden gingen echtscheiden, onderhouden wij een gezellig contact door middel van bellen, smsen en af en toe een date. Echtgenoot doet dat ook met zijn exgeliefde, en zelfs zijn er wel eens tijden geweest dat wij allemaal tegelijk samen waren. Ja, wij zijn enorm schappelijke gezellige mensen.

Vorige week was FavoEx jarig en voor die gelegenheid stuurde ik een berichtje met hieperdepiep, waarop hij meldde dat hij van zins was mij de volgende dag te gaan bellen. Nu ken ik hem langer dan vandaag, dus. En ik belde dus gisteren zelf maar even, een week later.

En toen hoorde ik een nieuwtje. FavoEx gaat trouwen! Nu, dat deed mij deugd, waarlijk. Want het is met een leuk meisje, ook nog. Waarlijk een leuk meisje. En ik had het ook leuk gevonden als het nieuwtje was geweest dat hij zijn haar maar weer eens had afgeknipt ofzo, of als een babyhond in hun leven was gekomen, of als hij had ontdekt dat vis wèl lekker is, of als hij had gezegd van 'weet je Kristel, jij bent ook mijn FavoEx, hier, tickets naar een tropisch eiland, voor jou en je gezin' of dat hij had verteld dat ik inderdaad gelijk had, die ene keer met die discussie 10jaar geleden, en van ja, die ene vaas die jij al 8 jaar kwijt bent, die heb ik! Ik doe daar altijd pioenrozen in. Maar het trouwnieuwtje ja, dat was toch wel oprecht een leuk bericht. Ik vertelde het meteen aan mijn ouders, die ook verheugd waren, want FavoEx viel in de categorie Prima Schoonzoons, en ze zullen hem nooit vergeten, alleen al omdat hij altijd de neiging had om erg moeilijke woorden in de conversatie te slingeren. Woorden waarvan mijn moeder af en toe nog steeds wakker wordt, in het holst van de nacht en dan roept zij iets van utensils? Utensils? En valt dan weer in een verwarde slaap.

Maar het doet mij deugd, ja. En misschien is het mijn moederlijke inslag, die ik gratis kreeg tijdens het baren van Zoon1, maar ik vind het ook zo prettig, het kind FavoEx is onder de pannen. Niet dat hij niet al eeuwen samen is met zijn verloofde en samenwoont in een grotemensenhuis en al, en ook nog eens een paar jaar ouder is dan ik, maar toch is het prettig voor mijn gemoedsrust vind ik. Ik heb heel graag iedereen blijde en getrouwd en met kinderen en honden en katten en huizen enzo.
Daarbij lijkt het mij een uitstèkende reden om nieuwe schoenen te kopen. Wat ik zeg, een goed nieuwtje.

2 opmerkingen:

  1. En zo kwam alles toch nog goed! Het lijkt wel een sprookje! (-:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ah ja, ik heb echt een heul sprookjesachtig leven he!

    BeantwoordenVerwijderen