dinsdag 24 mei 2011

Maar 1 wens

Ook al zag Collega N er vandaag zo fabulous uit met de fancy ketting die we allebei al lang wilden, nieuwe schoenen van de Primark en dunner dan ever en ik me bepaald een koe voelde, ook al omdat ik nogal veel had geluncht èn een moorkop had gegeten en 23 chocolaatjes, was het vandaag een goede dag. Zoon2 kwam wel koortsig uit het kinderdagverblijf thuis, dus we maken ons op voor wellicht ziekteronde nummer 32, voor nu ligt de hele boel te slapen en Echtgenoot maakt zich nuttig in de reeds twee-derde-affe keuken in Huis2. Als ik dan zo de balans een beetje opmaak, heb ik eigenlijk àlles wat ik begeer. Ik heb namelijk mijn Echtgenoot, ik heb De Zonen, ik heb Huis2, ik heb de leukste familie en de meest fabulous vriendinnen en ik heb een laptop.
Wat ik nou alleen nog best wel mis, echt dat ene dingetje: een schoonmaakster. Want ik heb net verdorie ruim een uur lang de badkamer schoongemaakt die er zo vreselijk aan toe was, ik schaamde me daar in mijn eentje op mijn knietjes. Ik ben als een dolle tekeer gegaan en ik hoop niet dat De Zonen boven bedwelmd zijn door de chloorlucht die ook bij mij bepaald op mijn ogen sloeg, maar het is weer netjes. En getver, daar had ik zo geen zin in. Een schoonmaakster lijkt me nou zo heerlijk, dat is wat mijn leven compleet zou maken.
(En nog een paar kleine dingetjes: die ketting, zes paar nieuwe schoenen, een nieuwe tuinset, vogeltjesbehang, plantjes die niet elke maand doodgaan, een sauna in huis, een nespressomasjien, een heleboel nieuwe boeken, een wit jasje, een rood jasje, een blauw jasje, maat 38, maat 39, lang haar met krullen, de gave om altijd relaxed te zijn, niet meer werken, cup c, een auto, een chauffeur, heel veel geld, behoefte aan fruit, een afkeer van chips, maar 4 uur slaap per nacht nodig, 8 uur slaap per nacht, geen cavia's, werk op loopafstand van huis, plezier in regen, zin om te fietsen, educatieve gaven, goed zelf kleding kunnen maken, discipline, sportiviteit, kinderen die doen wat ik zeg, kunnen behangen, in schuren durven, op zolder durven, geen gat in hand, een afkeer van de Hennes, een afkeer van de Hema, een kok, altijd iets om aan te doen, geen agressie tegen supermarktmedewerkers, geduld, een nieuwe fiets, een boekhouder, geen gemeentelijke belastingdinges rekeningen, elke maand vakantiegeld, gezonde sigaretten, nooit een kater, een Hennes in Bloemendaal, een Zara in Bloemendaal, Huis2 op loopafstand van de stad, een kinderdagverblijf zonder ziektes, al mijn vriendinnen als buren, nooit ruzie, elke dag een schoon bed, een vakantiehuis in zonnige oorden, een vakantiehuis in de Biesbosch, een zeilboot, een roeiboot, kinderen met een zwemdiploma, een trampoline in de tuin, dat ik op een trampoline kan, dat ik niet misselijk wordt op een schommel, een verkocht Huis1)
Ja, want ik ben echt een tevreden mens ja.

2 opmerkingen:

  1. Je lijkt wel een boedhistisvhe monnik, zo weinig heb je nodig om gelukkig te zijn!(-;

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahaha, ja ha, ik vond mezelf ook nogal minimalistisch enzo.

    BeantwoordenVerwijderen