woensdag 11 mei 2011

Het jubileum der Cavia's en de zomervakantie

Cavia 1+2 zijn reeds een half jaar in ons leven, bedacht ik me net. Ja, op zo'n woensdagochtend thuis, heb ik mij daar een mijmeringen, daar sta ik zelf verbaasd van. De beesten keken niet perse heel vriendelijk, toen ik ze zojuist feliciteerde met hun halve jubileum, de ondankbare honden cavia's. Eigenlijk keken ze pas wat aardiger toen ik hun lege waterflesje bijvulde en hun etensbakje voorzag van wat overheerlijke bruinige, dorre, droge korrels die op hun eigen poep lijken.
Nu kan ik natuurlijk hònderduit praten over C1+2, ja hònderduit. Maar ik heb er al geen zin meer in. Dus bij deze.

Liever heb ik het even over de zomervakantie, waar Zoon1 vanmorgen over begon. Ik heb geen idee wat de zomer ons gaat brengen. In het beste geval, verhuizen wij over een week of 6 *ahum* en dat gaat natuurlijk allemaal enorm soepel, sowieso. Dan is ook Huis1 inmiddels verkocht, met heel veel winst en de nieuwe bewoners zijn zooo blij met hun nieuwe huis, dat ze voorstellen dat ze er nog wat geld bovenop doen, omdat ze met name de Cavia's zo leuk vinden, die ik er gratis bij heb gegeven. Van al het geld dat we dan hebben, gaan we dan in de zomervakantie, terwijl het in Nederland inmiddels heel erg herfst aan het worden is (augustus), met het vliegtuig naar een zonnig oord, wat maar 1.5 uur vliegen is, Zoon2 slaapt tijdens de vlucht en Zoon1 mag in de cockpit terwijl Echtgenoot en ik een glaasje champagne drinken in onze luxe stoelen die wij zomaar gratis kregen om in te zitten, omdat de stewardess een nichtje is van de nieuwe bewoners van Huis1.
Vervolgens hebben wij een heerlijke vakantie en komen verkwikt thuis in Huis2, wat ondertussen schoon is, waar alle dozen zijn uitgepakt en dat alles is gedaan door onze nieuwe buren, die toevallig binnenhuisarchitecten zijn en ons direct in hun hart hebben gesloten, ook al hebben ze al maanden en maanden last van het geklop en geboor en gezaag terwijl wij Echtgenoot het huis verbouwde.
Ja, zo zou ik het wel graag zien.

Ik heb alleen een beetje het gevoel dat het iets anders zal lopen.

Over een heleboel weken zullen wij verhuizen, terwijl Huis1 nog immer niet verkocht is. Failliet van de dubbele lasten, zullen wij ons genoodzaakt zien om de tent weer van zolder te halen en maar weer eens naar Drenthe af te reizen met de auto. Zoon1 zal elke 3 minuten vragen wanneer we er zijhijhijjijijn en Zoon2 zal zeker niet slapen, maar wel kotsen, in de auto. Terwijl we in de regen de tent opzetten, valt Zoon1 een gat in zijn hoofd, zijn we Zoon2 kwijt, die in zijn eentje een boswandeling kruipt en giftige besjes zal nuttigen.
Een week of twee lang zullen wij heel hardnekkig plezier maken en ontzèttend genieten van de drie zonnige dagen.

Dit heb ik niet precies zo aan Zoon1 voorgeschoteld, vanmorgen. Ik heb een beetje gemompeld over zielige kindjes in de arme wereld, die nooooit op vakantie gaan. Dat maakte niet echt indruk.

Maar, niet getreurd nu, wie weet wat er allemaal gaat gebeuren! Het leven zit immers vol met verrassingen. Wie had bijvoorbeeld ooit gedacht dat C1+2 het een hèèl half jaar vol zouden houden bij ons!

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop toch dat je eerste scenario uit komt! Dat klonk echt geweldig.
  Maar goed, scenario twee kan ook best leuk worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd, je weet nooit hoe 't loopt.
  Maar een beetje lekker mijmeren, zo op de woensdagochtend, of het nou over cavia's of over geweldige vakanties is, kan toch lekker ook geen kwaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Nicole, ik hoop ook oprecht het eerste. En Mammalien, ik zal de felicitaties doorgeven, hahaha. Sannah, helemaal waar!

  BeantwoordenVerwijderen