vrijdag 27 mei 2011

Chardonnay Day en een goed feestje

Echtgenoot en ik hebben elkaar ontmoet in de kroeg, lang lang geleden, nadat wij los van elkaar reeds ontzettend beschonken waren geraakt een of twee kleine drankjes tot ons hadden genomen, wat ons beeld wellicht een beetje verkleurde, maar ook in het vroege ochtendlicht schrokken we niet heel erg van elkaar en dat was heel plezierig, zodat we toen maar besloten om te trouwen en ontzettend vaak huizen te kopen en Zonen te krijgen enzo. Wat dus maar wil zeggen dat drank lang niet alles kapot maakt wat je lief is, wat ik een opbeurende gedachte vind, persoonlijk.

Zoon1 is achteraf gezien verwekt op een wijnachtige avond, wat hem er bepaald niet minder leuk op heeft gemaakt. Natuurlijk heb ik zwanger en al maar geen wijn gedronken, waar ik dan weer wel een stuk minder leuk op werd, trouwens. Bij Zoon2 wilde ik het allemaal wat verstandiger aanpakken, wat helaas, ook weer achteraf, niet helemaal gelukt is. Tja, was ook wel toevallig geweest, haha. Haha. Haha.
Nu is dat voor hem ook heel niet slecht geweest, want het kind kreeg vandaag zijn eerste uitnodiging voor een feestje. En hij is 1. Als dat geen party-genen zijn.

Nu ben ik heus niet echtecht alcoholistisch hoor, neen, ik heb het alleen wel graag over wijn en omdat ik niet vind dat je moet praten over dingen waar je niks van weet, rest mij niks anders dan heel af en toe toch een klein glaasje te drinken.
En ik weet een hoop over wijn.

- het zit in een fles
- is rood
- of wit
- of rose

Ja, ik ben zelf ook onder de indruk.

Ik houd niet alleen van een wijntje, maar ook van de gelegenheden eromheen. De avonden met vriendinnen thuis, van de kroeg en terras en feestjes. En nu treft het dat ik me altijd schijn te omringen met gelijkgestemden. Zo ook Vriendin-MedeMoeder-Schoolpleingenoot-Partnerincrime-S. Die mij uitnodigde voor een feest, een fancy hip feest met bn-ers enzo, zodat ik elke keer ging van hihihi, ondertussen natuurlijk heel cool rondkijkend, want ja, zo ben ik hoor, je kunt mij best ergens mee naartoe nemen. Ik had mijn glittertruitje aan en alles. Het was een zeer goede avond, zo'n goede avond, dat ik vandaag na slechts 4 uurtjes slaap toch de hele dag vrij fris op mijn werk zat, puur door de energie van de avond ervoor. En nu las ik vandaag, dat het gisteren Chardonnay Day was. Werkelijk, dat is natuurlijk een feest op zich waard, naar mijn mening, en ik denk dus zelfs dat ik het aan heb gevoeld, en dat daarom de wijntjes zo lekker smaakten gisteren. En nu maak ik even een kopje thee, want ik hoef heus niet àltijd wijn hoor, die indruk wil ik echt niet wekken.

1 opmerking:

  1. En wíj weten dat je er in elk geval geen water bij zult doen!

    BeantwoordenVerwijderen