dinsdag 6 mei 2014

Het Oor, de cirkelzaag en de betamelijke leeftijd.

Nee maar éven. Wat ik nu weer had.

Het Oor, mensen. Het Oor werkte helegaar niet mee. In het weekend was ik nog olijk naar de kroeg en alles, dronk zo eens een bier of wat en ik had wel zo een beetje pijn, maar ik besloot dat te negeren, aangezien er leukere dingen te doen waren.
Keuzes, keuzes.
Wel besloot ik maandag meteen weer naar de dokter te gaan, wegens omdat ik inmiddels compleet doof was aan één kant en ik had niet het idee dat alle antibiotica en pijnstillers ook maar iets van hun werk deden. Viel me anders vies tegen. Als je daar al niet van op aan kunt, vind ik...waarvan dan wel?

Gisteren was ik nota bene jarig. Zou genoeglijk koffiebezoek krijgen van de familie en de jongens verheugden zich op taart en er hingen slingers en al.
Des morgens werd ik wakker, toegezongen door Zoon2, die direct wenste door zijn jarige mamma een ontbijt geserveerd te krijgen, en ik zag wel dat Echtgenoot dat ook wel een goed idee vond, zodat hij immers nog even in de sponde kon vertoeven.
Zo stond ik compleet in de dageraad en bij het morgenkrieken en zulks, met koffie op mijn balkonneke, jarig te zijn.

'Hoera' zo dacht ik, met een kloppend oor. Ben ik daar potdorie ineens 28 33 een betamelijke leeftijd zeg.

Belde huisarts voor afspraak voor ergens die ochtend.

Na geruime tijd kreeg ik Zoon2 zover om mee terug naar boven te gaan, waar Zoon1 inmiddels ook ontwaakt was. Werd nog meer toegezongen, ik mocht alle knuffelberen en apen van de Zonen vasthouden, wat ik natuurlijk enórm leuk vond, en kreeg presenten. Er vielen een paar kwade woorden, omdat de kinders het niet eens werden over wie er wanneer en hoe zijn cadeaus mocht uitreiken, zij sloegen wat met deuren en stampten met voeten, en ik zat echt heeeeel erg jarig te zijn zeg. Heus waar, en ik keek maar een beetje scheel van pijn.

Uiteindelijk was het gezellig heur. Kreeg fraaie oorbellen en armbanden en een alleraardigst kleertje en de belofte aan nieuwe schoenen en nogal wat tekeningen. Was danig in nopjes.

Toog naar huisarts.

Nou, die was helemaal niet in nopjes. Keek mij bestraffend aan, medelijdend ook, waar ik helemaal niet blij mee was. En stuurde mij linea recta door naar het ziekenhuis, teneinde een chirurg te gaan bezoeken.

Wat er uiteindelijk in ziekenhuis gebeurde, zal ik maar niet echt in detail vertellen. Weet het ook niet eens precies, want hield voornamelijk ogen dicht, handjes dichtgeknepen, en ik heb misschien het een of andere scheldwoord wel gebruikt. Best wel hard.

En ja, er kwam een akelig motorongeluk binnen, zo vernam ik. Nou, dat is natuurlijk óók heel erg. Maar vond mezelf voornamelijk heel zielig en ik bedacht zo eens, dat ik toch waarlijk wel liever nog eens een Zoon zou baren, dan godallemachtig nog eens een keer zoiets met oor mee te maken. Iets met prikken en messen en het zou me niet verbazen als er een bijl en een cirkelzaag aan te pas zijn gekomen, maar dat weet ik niet zeker.

Heb weer kuur antibiotica. Zo eentje waar volgens mij een olifant nog van zou opknappen als hij een zeer staartje zou hebben. Ben doende met gaasjes en pleisters, die steeds in mijn haar zitten, en ik hatsel steeds zo met water en douche in oor, wat helemaal niet grappig is. Maar ik doe het braaf, teneinde in godesnaam maandag, als ik weer naar chirurg moet, goedkeurende blik te krijgen.
En bij voorkeur diploma voor goed gedrag. Zal wel weer niet. Overigens doet oor nog steeds pijn. Kun je nagaan. Wat een ellende.

Omdat gisteren een weinig feestelijke dag was, zo over het algemeen, kreeg ik vandaag toch nog bezoek, met nog meer leuke cadeaus, heel erg fijn allemaal. Moeder en Zuske weten wel precies wat ik leuk vind ja. Alsmede Echtgenoot, want de beloofde nieuwe schoenen arriveerden ook vandaag. Daar knapt een meisje van op ja. Zeker op deez' leeftijd.

Vrijdag geef ik een feestje. Ik heb halve stad en naburige landen uitgenodigd, dus verheug me zeer en ik ga er vanuit dat Het Oor zich zal gedragen. Dan kan ik het niet doen.
5 opmerkingen:

 1. Anders een lap op zijn oor !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jarig op 5 mei...mooie dag! Hele dag overal feest, muziek en drank enzo. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi! Ik lees al een hele tijd je blog, en vind het altijd zo leuk! Ik dacht ik laat het even weten. Beterschap met je oor..!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank Vee, Esther en Lianne!! Wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog van harte! En hoop dat t oor er nog aan zit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen