donderdag 16 januari 2014

Munt, de doos met zonnebrillen en hard lachen.

Het was de dag dat Echtgenoot een doos (!) vol zonnebrillen kocht. (VOOR MAAR VIJFTIEN EURO! TWAAAALF BRILLEN!) Zo meldde hij mij. Met een bepaald verheugd gezicht. Ik was verbijsterd zeg. Maar dat ben ik meestal hoor, als de man tegenwoordig ergens mee komt.

Zo kwam hij een week of twee geleden met het idee om niet meer te drinken dus. Een maand lang. En kocht vervolgens een kaartje voor een fabulous feest op 1 maart. Om de boel meteen weer even te recupereren natuurlijk. mhehe

Voorts kocht hij een sap machine, en honderd kilo groente en fruit, staat daags om half zeven naast de echtelijke sponde om sap te maken en als ik dan iets later, iets minder fit, en met iets meer hoofdpijn, naar beneden kom, staat er een grauwig ogend sapje voor me klaar. Met spinazie en wortel en alles.
'Jumm. Dank je hee.' Doe ik dan heel lieftallig.
En drink mijn toestand op.
Heb vervolgens urenlang geen honger meer, dus als u mij kilo's ziet afvallen. Dat kan kloppen.
Iets met nadeel en voordeel, zeg maar.

Vandaag schafte ik nogal wat kiwi's aan, omdat ik hoop dat daar de smaak iets van zal verbeteren. Minder spinazie, meer kiwi. Dat is een beetje het idee. Zoon2 is in zijn nopjes, want mag steeds helpen met het in de masjien gooien van de diverse gezondheden, maar weigert het wel op te drinken. Dus snijd ik dan maar allerhande appels in stukjes voor mee naar school. Ik ben er maar doende mee tegenwoordig, met de jongens allebei op school. En ga rap door de appels heen.

Ook is Echtgenoot nogal van het sporten. Dat was hij altijd al wel, maar met dan weer meer-, dan weer mindere mate van activiteit. En op diverse manieren. Nu is het fitness, en ik zie de man dan wel gestaag nog breedgeschouderder worden, ik word al moe bij het idee natuurlijk.

Maar het toppunt van alles is, dat hij munt kocht. Munt. Een grote bos met van die groene takken, die bepaalde mensen in hun grote beker vol heet water plachten te doen.
Ik heb daar een mening over. Sterker nog, het schreeeeeuwt Shovellist. Maar alla.

En hij weet dat. Maar trekt zich er niks van aan. Net zoals ik me natuurlijk van hem ook niks aantrek en heel olijk flessen wijn opentrek, die gemoedelijk in de koelkast liggen, naast het vlassige bosje munt.

Ja wij zijn echt heel leuk samen. Er is zeg maar veel sprake van afwisseling en diversificatie. Al is dat hetzelfde.

Ondertussen is Zoon2 verliefd, reeds een week na zijn eerste schooldag.

'Ik heb een meisje gezien. Zij is heel mooi, zij heeft wit haar en een roze vestje'
'Ik heb haar weer gezien. Misschien zie ik haar vanmiddag wéér!'
'Kijk! Daar is ze..... móói is ze he?'

En daar lig ik dan he, in katzwijm en diep ontroerd door het kind.

En Zoon1 zit in zijn Cito toetsen. En doet elke dag verslag van het onderwerp van die dag. En doet daarna zijn type cursus, zijn schaakhuiswerk en geeft mij een grote mond.
Lig er iets minder van in katzwijm, maar toch ga ik elke ochtend stiekem even bij hem liggen, als hij nog slaapt, om hem te kussen en te hopen dat hij iets minder snel zo raar groot wordt.

Terwijl Echtgenoot het sap maakt. En zonnebrillen bestelt.
En Hond1 alle kerstkaarten op eet. Die per ongeluk nog niet opgeruimd waren.

Gisteren vroeg ik aan de Vriendinnen: vinden jullie dat ik veel wijn drink? En ze zeiden: 'Ja. Maar hee, wie niet. Met dit leev'n' En toen lachten wij heel erg hard.
5 opmerkingen:

 1. maar wat gaat hij nu met die zonnebrillen doen ???????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nah. Ik wilde vragen wat die breedgeschouderde echtgenoot met al die brillen ging doen. Elke maand een ander of zo? Maar Vee was me voor. Dus: zeg op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die man van jou is toch niet op vreemde vrijersvoeten he? Nieuw uiterlijk, gezond leven, sporten, afvallen.... Ik zou zijn telefoonrekening maar eens checken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...en dan die muntthee! Dat doen 30-jarige meisjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vee, Ik weet het niet. Werkelijk niet. Evelyn. Het is een raadsel.

  En Anoniiieeeem. HAHAHAHA

  BeantwoordenVerwijderen