vrijdag 26 juli 2013

De kapotte knie en alles.

Vandaag kocht ik mijzelf een allerliefst haarbandje voor in mijne lokken. Echt heel leuk.

Heel verheugd bestrikte ik mezelf en zei tegen Echtgenoot:'Kijiijik, wat ik heb!'
'Ja' zei de man.
'Jamaar kiijiijjk hoe leuk!' Brulde ik bijkans.
'Ja' zei de man.
Ik vond het allemaal maar verdacht weinig lijken op een positieve reactie, dus ik voegde toe dat ik het ding op de kinderafdeling had gevonden. Wat ik getuigen vond van creativiteit en een klein hoofd bovendien.
'Dat dacht ik wel ja' zei de man.

En toen gaf ik het maar op en vroeg aan Zoon2 wat hij ervan vond, wetende dat hij wel houdt van strikken. En hij was al goed geluimd omdat hij een nieuwe zonnebril had mogen uitzoeken en aldus met een roze bril met een geel vlindertje erop rondliep. Hij was dan ook bijzonder enthousiast en eiste zelf ook een strik. Wat niet doorging, want ik heb er maar eentje en die houd ik lekker zelf.

Het was vandaag wel een haar-dag sowieso, want ik ging ook aan de gang met Zoon1. Die heb ik laatst geknipt, omdat hij en ik vonden dat het voor een jongen van zeven-en-een-half niet meer past om steeds maar voor meisje te worden aangezien omdat hij met lange wapperende lokken rondliep. Hele mooie lange lokken. Maar ja. Ik haalde hem laatst over om dit keer niet naar de kappert te gaan, omdat ik dat heus wel zelf zou kunnen. Angstig liet hij zich aan mij over en ik maakte er waarlijk wat leuks van zeg. Heel hip ook en alles. Hij was tevreden zowaar en op een goede dag mag ik er zelfs wat wax en haarlak inhatselen van hem. De achterkant begon echter alweer te groeien dus ik vroeg aan Echtgenoot zijn tondeuse, die hij wonderbaarlijk rap aan me gaf. Wonderbaarlijk, want immers weet hij maar nooit wat ik er mee van plan ben. Om die reden krijg ik bijvoorbeeld nooit een boor of hamer in handen. Zoon1 was helegaar niet meewerkend zeg. Stortte zich krijsend op de bank, wilde niiiieeeet en meer van zulks ongezelligs. Na enige dreiging goede gesprekken was het dan toch zover en zzzzzooemmmm hotste ik met de tondeuse over zijn kopje. Ik vond het enig zeg, had het eigenlijk nog nooit echt gedaan, maar ik ben er zeer goed in, blijkt.
En ik heb mij daar een mooie zoon, och.

Ja, dat kunt u wel aan mij overlaten, blijkt. Ik ben te bestellen.

Nou en dat klinkt allemaal zoet he hier, en alles gaat zo van een leien dakske en alles.
Nee hoor.
Haha.
Woensdag had ik borrelavond met de vriendinnen. Zoals altijd. En goedgeluimd toog ik richting de vriendinnen en wij zaten reuzegezellig op een balkon en wij deden net of we heel gezond zijn.

Want kijk zeg. Bakskes met ananas en aardbeien. En dat biertje is van Vriendin2, want die is zwanger en drinkt dientengevolge alcoholvrij. Zo zijn we dan ook wel weer he.


En wij praaaaaatten zo wat en lachten nog wat meer en gezelligheid alom, tot we naar huis gingen.

En ik op de fiets stapte, drie meter reed en met een ongelooflijke klap tegen de vlakte ging. Midden op een drukke weg zeg.
WOEHAHAHAHAHA deed ik.
'Jezus, sta op' zei Zuske. Echt heel bezorgd.
'Kiiiind, sta oooop!' zei Vriendin2.

Wat ik heus probeerde. Niet heel bevallig en lenig kwam ik weer op mijn benen terecht, waarbij ik mijn zonnebril brak. Ik mocht niet meer fietsen en dus wandelden wij knus door de nacht, waarbij ik naar het schijnt nogal luidkeels verkondigde dat ik het allemaal heel genant vond, maar dat ik te weinig gegeten had. Toen Zuske eiste dat ik dan zou opnoemen wat ik dan gegeten had ik die dag en ik dat dus deed, was de mening dat ik gewoon goed gegeten had. Vond ik niet, maar ik probeer dan ook 5 kilo af te vallen. 'Echt niiiieeeet' zei ik tegen Zuske. Ik eet heul weinig hoor. Volgens mijn kleine zusje had ik meer dan voldoende gegeten en moest ik niet zeuren. Welnu, dan had ik toch geen idee waarom die paar kleine wijntjes HAHAHAHAHAHAHA er dan zo hadden ingehakt ineens.
Echt niet. Hoe raaar allemaal.
En de volgende morgen werd ik wakker met een zere knie met bloed, een zere schouder met een schaafwond en een bepaald pijnlijk gestel.
Geen kater, dat dan weer niet. Wat maar goed ook was, want ik ging de hele dag naar De Grootste Speeltuin Van Europa met Zoon2 en Zoon2 van Vriendin2. En met bloedhitte én een kater, lijkt mij dat een dag uit de hel. Nu was het nogal gezellig. Behalve dan dat ik eruit zie als een kleuter met een kapotte knie.

En dan tot slot een plaatje van Zoon2. Omdat die gewoon om op te vreten is. Vindt u leuk.

7 opmerkingen:

 1. Ben jij eigenlijk nederlands of vlaams ?
  Dat is weer een schitterend verhaal.....vallen met de fiets, allenchance dat ge ergeen kater bij had.....maar waar kwam die luidruchtigheid dan vandaan ????,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Vee, ik ben zeer Nederlands. Maar ik kan heel goed Jambers nadoen, al zeg ik het zelf. Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jambers toch niet!!!!!!kies dan nen toffe vlaming uit hé ;-)

   Verwijderen
 3. Tjonge, ik dacht ook echt dat je Vlaamse was. Haha, ik kreeg de vraag laatst zelf ook. Je schrijft heerlijk. En echt... die laatste zin. Ik zakte bijna door mijn stoel van het lachen. Ik zie jullie al zitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha.
  Ik kan ook heel goed Jambers nadoen.
  Verder herken ik mezelf helemaal niet in je.
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gottegot wat een tóestanden toch weer. Haha. *schenkt ook wijntje in*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mama Maai, eeecht? Haha wat grappig.

  Novy, wij zijn misschien wel een tweeling, switched at birth. (Oeh!)

  En Door, haha, doe maar lekker.

  BeantwoordenVerwijderen