woensdag 10 juli 2013

De brief aan Sinterklaas en Hellendoorn baby!

Hellendoorn 2.0 hoor. We zijn er weer. Wij reislustigen, wij spugen op mooie verre vliegreizen ja. Als je ook naar Hellendoorn kunt, immers.
Vorig jaar deden wij het ook. Zie hier. En trouwens ook hier. Gut, ik schrijf zo wat af zeg.

Na een wonderbaarlijk soepele heenreis, zonder kots en anderszins onappetijtelijk lichaamsvocht waar we normaalgesproken redelijk veel mee te maken hebben, kwamen wij zeer netjes op tijd aan bij het huis waar wij ons allen zeer op hadden verheugd.
En daar was ook weer Hond3, de liefste hond ter aard'. En de paarden en de kip, en trouwens ook een viezige berg veren wat eerst de haan was, en het poezebeest met haar poezekind en de vogel. Zoon1+2 stormden als vanouds naar de trampoline en wij zetten ons neer op het terras en vonden het allemaal maar gek dat wij er een jaar geleden ook zaten, want het leek waarlijk wel een week geleden.

Na twee fijne dagen toog Echtgenoot weer huiswaarts, want moest nog werken. Dat was natuurlijk allemaal wel een beetje jammer, maar voor ieders plezier is Zuske ook bij ons, dus nu zijn wij een lesbisch stel volgens Het Dorp hier, omdat Zoon2 steeds in de rondte vertelt, dat hij niet alleen Annie heet, maar ook 'twee mamma's' heeft.
Nu is Zuske niet zomaar meegekomen. Dat heeft meerdere redenen.
1. Dat is de eis die Zoon2 stelt bij elk uitstapje dat gemaakt wordt.
2. Dat is de eis die ik stel bij elk uitstapje dat gemaakt wordt.
3. Ik kan niet alleen de paarden verzorgen.
4. Zoon1 wenst in het pretpark in allerhande enge achtbanen te gaan met zijn favo tante.
5. Zuske houdt ook erg veel van Hellendoorn en Hond3.
6. Anders zou Echtgenoot nooit zomaar weer naar huis kunnen. Vertrouwt zijn vrouw niet optimaal. Schoonzus wel.

En we maaaaaken wat mee. Och. Ten eerste drinken we nogal veel wijn, dat komt omdat we op dag1 in de plaatselijke supermarkt een prettig soort wijn vonden dat per 3 liter verkocht wordt. Alsof de hemel open ging werkelijk.
Verder slaap ik nogal weinig vanwege omdat Zoon2 er nogal nachtelijke escapades op nahoudt, Zoon1 bij mij in bed sliep wegens de afwezigheid van Echtgenoot en die werd gek van zijn broertje die ook de echtelijke sponde betrad en Hond1 sluipt elke avond de slaapkamer in en denkt dan dat ik het niet merk dat hij op mijn hoofd gaat liggen.
We kregen oma op bezoek en we gaan voortdurend naar het pretpark tot groot plezier van de Zonen die zoveel pleizier bijna niet aankunnen.
Vandaag gingen wij voor einde dag nog even een uurtje. Dat kan he, met een Seizoenskaart. (Waar Zoon2 brullend op staat, met op de achtergrond Zuske die hem in de houtgreep heeft omdat hij niet op de foto wenste voor het pasje). We hebben nogal gelachen met de pasjes-maak-mevrouw.
'Jelui mogen ieder twee dingen bedenken om te doen' deden Zuske en ik heel beslist.
'De monsterboot en de glijbaan!' Zei Zoon2.
'De Tornado en de waterachtbaan!' Deed Zoon1 gierend van voorpret.
'Ugh' dachten Zuske en ik.

'OF WE DOEN ALLEBEI DRIE DINGEN!' Bulderden de Broers eensgezind.
'Neen' zeiden wij.
'Jaaaaaaa' krijsten de jongens.

'Neen en nog eensch neen.' Zei Zuske, die aan mij al wel zag dat ik aan het eind van mijn pedagogisch latijn was.

En zo zaten wij even later op de glijbaan, in de drakenfiets, in de waterachtbaan en in de ondergrondse achtbaan. Wij zijn inmiddels al zo vaak geweest dat wij de plattegrond uit ons hoofd kennen en elke drie meter een medewerker begroeten als hadden we nog samen geknikkerd. Na precies een uur togen we richting uitgang en toen begon Zoon2 te mekkeren over de reuzenlolly die hij had gezien. (Uitgang via de winkel a.u.b. staat er overal heel ouder-onvrindelijk).
Toen Zoon2 in de gaten kreeg dat de lolly vandaag zeker niet in zijn bezit ging komen, nam hij zijn pose aan met de armen over elkaar en een boos gezichtje daarboven. Tot vermaak van een groepje pubermeisjes dat ernaast op een bankje zat en elkaar in de oren fluisterden 'dat dat jongetje nagellak op had'. Uiteindelijk kreeg ik hem mee naar buiten waar hij dusdanig aan het zeuren sloeg over de lolly dat het Zuske bepaald de neus uitkwam zeg.
Waarop zij Zoon2 toevertrouwde dat zij ook wel eens wat wil wat ze niet krijgt.
'Ach' wilde Z2 weten. 'Wat dan?'
'Een pepernoot, Neef2.' Deed Zuske bepaald bedroefd.'
'Hmmmmm' keek Zoon2 heel serieus. 'Hoé kan ik ervoor zorgen dat mijn lieve tweede mamma een pepernoot krijgt?' Vroeg hij zich hardop af.
Waarop Zoon1 bedacht om een brief aan Sinterklaas te schrijven.

'He ja, wat een goed idee' vonden Zuske en ik. Immers ging het allang niet meer over de lolly.

'He ja, dan vragen wij ook meteen om een lolly!' Vond Zoon2, die ook niet op zijn achterhoofd is gevallen.

Een kwartier later las Zoon1 de brief voor die hij opgesteld had voor Sinterklaas, was zijn broertje daar heel tevreden over en keek reeds richting de weg alsof hij zich afvroeg waarom Sinterklaas er toch zo lang over deed allemaal, en brulden Zuske en ik van het lachen. Daarna belden wij Echtgenoot, die natuurlijk van het hele verhaal niks snapte en in grote verwarring aan de andere kant van de lijn hing.

Nou ja en zo hebben wij nog een molletje begraven, dat ter ziele in de tuin lag, zat Zoon2 op Hond3

en is Kip van de leg omdat Hond1 zijn jagersinstinct op haar botviert.
Maar de wijn komt per drie liter en de zon schijnt als een dolle. Morgen komt Echtgenoot weer en volgende week nog Vriendin1. Zuske en ik zijn paardenfluisteraars en slapen, dat kan altijd nog.
Hellendoorn baby!

3 opmerkingen:

 1. Man man ik hoop dat ergenoeg wijn in uw buurt blijft....
  Ik lach mij elke keer een kriek
  Allé ik moet wel dikwijls twee of meer keer lezen.....
  Maar altijd grappig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mhaha Vee, ik moet altijd zo lachen om jou, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen