vrijdag 27 juli 2012

Hellendoorn, baby!

Ja, zonder laptop kan niet leven hoor, dus die staat nu voor me, terwijl ik met een wijn aan de tafel zit in de gi-gan-ti-sche tuin, van het huis waarin wij sinds vandaag vakantie vieren. Te Hellendoorn. Hellendoorn baby! Reeds heb ik op Funda zitten kijken, naar wat dat allemaal zoal kost hier en welk stulpje ik mijzelve zou kunnen aanschaffen, bij wijze van Huis3.
Dat doe ik altijd hoor, in vakantie-dorpen. Ik rep me naar de dichtstbijzijnde makelaar en bekijk het aanbod van alle zalige huizen in het zalige dorp waar ik direct wil wonen zodra ik er een voet binnenstap.
Ik hou van dorpen he, op vakantie.
Woon dan ook wel in een dorp tegenwoordig, maar Bloemendaal is echt niks vergeleken met knussigheden elders in het land, vind ik altijd.
Nu zag ik toevallig een huis hier in de buurt dat me best aansprak eigenlijk. Maar aangezien ik werkeloos ben over een paar dagen.
En ook nog Huis1+2 heb.
Laat ik het maar even aan me voorbij gaan.
Haha. Haha.
As if.

Maar we zitten hier, voor de komende bijna-3-weken.
De heenreis ging heel soepel. Tot het moment dat ik tegen Echtgenoot zei;
'Nou, wat gaat dat allemaal soepel he, niks voor ons, zie je, we kunnen het!'
Hopla; blark, blerk en guts.
Zoon2 braakte zijn aardbeienontbijt over zichzelf en toevallige voorbijgangers uit.
En daarna nog een keer zijn chocoladekoekje.
En zijn pakje drinken.
Zoon1 zei: 'ja, hier houd ik dus niet van he.' En verwoordde daarmee heel duidelijk de gedachten van ons allen.

Welnu, geen stress, wij poetsten de boel zo'n beetje weg en gingen verder en kwamen na een piepklein omwegje aan bij Het Huis. Het omwegje was trouwens de schuld van niemand in het bijzonder, maar in het algemeen neig ik toch wat meer naar Echtgenoot. Hahahahahaa.

Wij kregen een rondleiding, een uitleg over al het vee dat wij gaan verzorgen de komende tijd (Paard, Pony, Hond, Poes, Kip, Haan en Vogels) en ondertussen sprongen Zoon1+2 zich een hernia op de trampoline.
Toen we eenmaal alleen waren, kreeg Zoon2 een driftbui, maar die slingerde ik te bedde en daar ging hij nog wat liggen emmeren maar het gaf een half uurtje rust.
En in de middag togen wij Hellendoorn-waartsch voor de boodschappen.
Ik kreeg het lumineuze idee om ENORM te gaan genieten van het mooie weer en bedacht een uit-eten idee. Bij een restaurant en alles.
Wij hadden natuurlijk kunnen bedenken dat wij eigenlijk nooit met Zoon2 erbij uit eten gaan, met een reden. Maar de zon was ons naar het hoofd gestegen, kennelijk.
Dus wij zetten ons op een terras en bestelden een witbier, een maaltijd en kindermenu's.
Dat was het einde van de rust op het terras voor de ober en alle andere aanwezigen, maar, moet gezegd, de obermeneer was 'ne goede, die lachte de hele tijd zo'n beetje om het kind, deelde cadeautjes en olijven uit en vond het niet eens erg dat Zoon2 de hele tijd de deur dichtgooide, net toen hij er met een dienblad aankwam.
Wij aten heerlijk, werkelijk heel lekker en gingen tevree weer huiswaarts.
Z2 kreeg nog een driftbui, trok aan mijn haar en kneep in mijn arm, maar toen ik bepaald boos werd, zei hij 'sollie mamma, mag niet knijpen he?' en toen kon ik hem wel weer opvreten.

Voor pedagogische adviezen, verwijs ik u niet naar mij.

De jongens liggen nu te bedde. Zoon1 werkelijk compleet uitgeput nadat we nog even een fiks stuk met de hond hadden gelopen en hij het nodig vond nog even een enorme berg te beklimmen, maar nadat ik zijn zwarte voetjes in de douche een soort van grijs had gekregen, lag hij zeer tevreden ogend in zijn bed. Het kind klaart bepaald op van het boerenbuitenleven.
Toen hij vroeg, hoe hij nu heette, hier op vakantie, zei ik, 'mijn dappere ridder' , want dat zeg ik altijd, maar dat geldt hier kennelijk niet. Dus nu is hij Een Boerenkind.
Ja, om op te vreten he.

Dag1 in Vakantiehuis Hellendoorn zit er bijna op. Ik schenk nog een wijn en ga nu uitgebreid een boekje lezen.

5 opmerkingen:

 1. Van mijn vrouw moest ik toch even je stukje lezen (nou ben ik niet zo,n lezer)dus zuchtend haar zin gedaan!!! En eerlijk is eerlijk ik vond het erg leuk en grappig. Groet Ton, papa 2 van Tess.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, ( op t kotsstukje na dan),. En gewoon volhouden dat uit eten gaan,..op een dag lukt t (ipad, nintendo en kleurpotloden mee doet wndwren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je verblijft wel steeds in 'mijn' dorpen, haha. Ik was juist vorige week in Bloemendaal, bij mijn ouders. Even lekker het zonnetje meegepakt op Parnassia.
  En Hellendoorn? Daar heb ik jaren gewerkt, bij de ijsfabriek. Moet je maar eens langslopen met de jongens, aan de Reggeweg, maken ze Ben&Jerry's, Hertog en nog veel meer lekker ijs. Vroeger (in mijn tijd, oude tas) zelfs nog de raketjes. Het ijsmuseum in de dorpsstraat is overigens een aanrader!
  Maar in Hellendoorn wonen ging me wat te ver, dat durfde ik niet aan... Wel gezellig, doe de locals de groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heerlijk ;). Dapper hoor, uit eten gaan met jonge kids!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ton, wat leuk, haha, en dank!

  Leonieke, goede tips, we blijven proberen.

  Karien, wat grappig, jij in Bloemendaal en ik hier, haha. En dat museum gaan we zeker doen!!

  Mamma Maai, het is ook heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen