zaterdag 21 juli 2012

De hotdog uit de container.

Van de week zat ik zo eens te denken, op de rand van mijn bed gezeten, en bedacht ik me dat ik ons bed wel een beetje zat ben. Het slaapt prima, mits de Zonen dat natuurlijk ook doen, het staat ook leuk en het is nog goed, maar ik was het gewoon zat ja. Dat heb je wel eens he.
Dus ik meldde dat aan Echtgenoot en die keek meteen een beetje moeilijk, want zag zich alweer door de Ikea gaan en alles.
En zo geschiedde.
Vanmorgen zei ik tegen Echtgenoot: Zo, wij gaan dus vanmiddag naar Ikea he?
Hij deed eerst of hij mij niet hoorde hoor, maar dat grapje ken ik inmiddels dus ik zei het gerust nog een keer, zo ben ik dan ook wel weer.
Jamaar, jamaar, zei hij. Maar toen had ik de Ikea-site al geopend en reeds bedacht in welk bed ik mijzelve vannacht zou gaan neervlijen.

Hopla, Zonen in de auto en daar gingen wij. Nu had ik natuurlijk kunnen denken dat zaterdagmiddag natuurlijk nooit zo'n goed plan is, om naar zulks een winkel te gaan, maar daar doe ik niet aan hoor, waarlijk, elke dag is een slecht idee om met de Zonen in een hysterische winkel rond te lopen en daarbij was het mooi weer, dus dan zou toch heus niet heel Haarlem opeens nieuwe Billy kasten en Hatsflats kussentjes gaan kopen.
Oh, toch wel.
Nu ja, ik rende zo wat rond en negeerde Zoon2 die op elk bed, met schoentjes en al, ging liggen en zich in het nette beddegoed wikkelde, want soms moet je dingen gewoon door de vingers zien, vind ik.
Zoon1 vermaakte zich met de plattegrond en een potloodje en riep steeds de nauwkeurige locatie naar ons toe en ook in welk schap en welk vak alles zo'n beetje te vinden was. En ik zocht een bed uit, samen met Echtgenoot.

Natuurlijk haalden wij een hotdog voor 50 cent. Zoon2 liet eerst het hele worstje uit het broodje vallen, met saus en al hoor.
Dat raapten wij gewoon weer van de vloer, dat deert hem verder niet en mij ook niet echt.
Toen we buiten op een bankje zaten viel de hele boel nog een keer op straat ook, maar ook dat besloten wij maar gewoon te accepteren en raapten de hele bende nogmaals weer bij elkaar.
Even later meldde het kind dat hij niet meer hoefde en drukte mij het resterende plakkerige broodje met halfopgegeten worst in de handen.
Echt niet? Zoon? Vroeg ik.
Nee, ik hoef niet, hoef echt niet, verzekerde het kind mij.
En ik legde de hele boel in de container die daar stond.
Ik draaide me om.
En Zoon2 keek me vol afgrijzen aan, want 'wilde nog een hapje mamma!'
Eh. Nee liefje, dat kan niet meer.
Aiiii. Nee, zo werkt dat niet bij Zoon2.
En ach, ik was in mijn nopjes he, met de nieuwe echtelijke sponde.
Dus ik keek zo wat besmuikt om me heen en viste de hele kledder gewoon weer uit de container en rijkte het mijn duivelsgebroed bloedje weer aan.
Ja, toen kon ik ook niet langer meer doen alsof dit maar normaal was en brulde waarlijk van het lachen, wat Zoon2 heus niet leuk vond.
Echtgenoot die inmiddels aan het sjouwen en zeulen was met de diverse bijzonder zware pakketten, keek zo wat verschrikt over zijn schouder en alle andere mensen dachten er denk ik ook wel wat van, maar ik ben doorgaans allang blij dat ik een driftaanval heb kunnen voorkomen.

En nu zit ik op mijn balkon terwijl Echtgenoot boven aan het werk is met het nieuwe bed.
En ik ga de boxspring op Marktplaats zetten. De matrassen zijn nog prima, die gaan in het nieuwe ledikant, dat scheelt weer, maar een complete tweepersoonsboxspring, wat moet ik daar nu nog mee he.
Dus ik heb mijzelve een wijntje ingeschonken, ga zo even boven kijken of alles wel goed gaat en vanavond stap ik in mijn nieuwe sponde. Zwartbruin, dat staat vast leuk bij mijn verder geheel witte kamer. Dacht ik zo.

7 opmerkingen:

 1. Geweldig! Wat zal jij lekker slapen vannacht...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, heerlijk, die hotdogs en ijsjes voor vrijwel niks. Kan ik ook niet laten gaan. Enne, slaap ze vannacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het hilarisch, moet hartelijk om je stukje lachen, zie mezelf al helemaal staan. Ben blij te horen dat er nog meer van zulke moeders zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nah. Ik kom weer een beetje laat aankakken.. Je zal al wel weer helemaal uitgekeken zijn op je / jullie bed.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mama Maai, haha, ik ben ook altijd erg blij als ik medestanders vind..!

  Evelyn, welnee, ik begin net te wennen, het ligt heeerlijk en ik verheug me nu alweer om zo te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen