donderdag 12 juli 2012

De zieltogende wasmachine, onder andere

De dag begon vandaag op zich fleurig; het goot uit de lucht werkelijk, maar omdat Echtgenoot later naar zijn werk ging vanwege een afspraak, konden wij met de auto naar opvang en school en ik daarna voor de deur afgezet, waar ik mij achter de laptop verschanste met koffie en alles. Dit alles dus in plaats van de 38 kilometer fietsen naar mijn werk, door de stromende regen.
Meevallertje weer, zou ik zeggen.
De uren daarna bracht ik door in een soort zombie-esque staat, met veel koffie, ogen aan de computer geplakt en te weinig eten.
Tot ik tot bezinning kwam en allerhande nuttigs ging doen in huis.
Ik at daarna maar liefst twee warme stokbroden met kaas, waarlijk heel smakelijk en las op Telegraaf.nl een stukje over een jongetje, leeftijd van Zoon1, die ergens op een camping een uur vastzat met zijn hand in zo'n ouderwetse kauwgomballen/nutteloze speeltjes machine.
Ik herinner me dat soort machines enorm van vroeger. Die dingen hingen vroeger overal, dan kon je er een dubbeltje of zo in doen en kwam er een kauwgombal uit. Een niet-verpakte kauwgombal die er al een jaartje inzat, denk ik, of zo'n plastic balletje dat je open kon maken en daarin dan een ring van twijfelachtige kwaliteit.
Niet gehinderd door enige vorm van angst of afkeer voor oude vieze kauwgomballen, stopte ik het ene na het andere dubbeltje in zo'n rood kastje.
En kennelijk bestaan die dingen nog steeds, maar als je je hand er dan in stopt, dan moet je er door de brandweer uitgezaagd worden, blijkt.
Tja.
Nu ja.
Leuk verhaal he.

Verder kreeg ik vandaag de indruk dat onze wasmasjien aan zijn laatste levensfase toe is gekomen. Hij wast al een tijdje niet zo best, of met een rare geur aan de was, zodat ik de boel opnieuw kan doen, dan weer zonder te centrifugeren, zodat dat apart moet, of ik kreeg de indruk dat de zeep helemaal niet uit de kleding is gewassen, zodat de hele bende, opgedroogd en al, onder de witte vlekken zit. Kortom, best wel irritant.
Maar, dan opeens doet ie het weer een paar keer, dus compleet opgeven deed ik het nog niet.
Daarbij is het ding pas 10 jaar oud, en dat is voor een wasmasjien toch ook weer niet zo'n enorme leeftijd.
Ik zette dit grote nieuws op Facebook, ja, ik weet iedereen goed te vermaken hoor, en kreeg allerhande tips. Van BuurmanP, de man van Vriendin2, om iets schoon te maken, in de masjien.
Oh. Zei ik.
En legde een briefje neer voor Echtgenoot, om dat klusje eens fijn te klaren.
Ik schijn het ook zelf te kunnen doen, maar ik zie dat toch niet zo voor me hoor. Ik vrees dat het òf een ranzig klusje is, òf dat ik de reeds zieltogende wasmachine, eigenhandig naar de eeuwige wasmachinevelden breng.
Dat moeten we niet hebben.
Ik heb namelijk liever:
1. dat Echtgenoot ranzige klusjes doet; en
2. dat hij de schuld krijgt van het eventuele definitieve overlijden van onze niet-zo-trouwe-makker.
Ja, ik vind dat dus normaal.

Nou en vanmiddag haalde ik Zoon1 uit school en zag dat het kind er werkelijk niet te best bijliep op de gympjes die ik een tijdje geleden had gekocht voor hem, dus togen wij naar Het Dorp om nieuwe schoenen uit te zoeken. Een blijde Zoon was het resultaat en toen we bami met kroepoek gingen eten was Zoon2 ook in de gloria.
Ja, het was weer een dag vol hoogtepunten hoor.

Nou doei.

6 opmerkingen:

 1. Google eens op vetluis, een handje Soda, een lang programma op 95 graden en de wasmachien is waarschijnlijk weer als vanouds

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zo hebben we een zieltogende oven. En net het huis verkocht. Dus ik typte zojuist een vriendelijk mailtje naar de kopers. Hun probleem. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, hier is de wasmachine ook henen gegaan. Zonde joh, zo kort voor de vakantie zo'n klats met geld uitgeven. Bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, maar ik heb goed nieuws! Het lijkt erop dat na het schoonmaken en wassen op 90 graden (Anoniem!) de boel weer redelijk ok is!

  Karien, haha!

  Evelyn, ja hel zeg, het is ook altijd zo duuuuuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het het leven van je wasmachien misschien zo verlengd kan worden! Weggooien kan altijd nog. Niet vergeten om de paar weken herhalen, vetluis komt snel terug.

  Groet gertie Een anonieme bloglezer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Gertie, dat zal ik zeker doen. Het is trouwens nog niet helemaal okee, want wassen duurt nog steeds een stuk langer dan normaal.. maar ik heb goede hoop.

  BeantwoordenVerwijderen