woensdag 14 maart 2012

Zoon1+2

Het is wel leuk om Zoon1+2 maar eens echte namen te geven, hoewel ik gehecht ben aan de 1+2, dus het is voor deze keer. De laatste tijd lezen steeds meer mensen mijn enorm spannende belevenissen des levens, waarvoor Hoezee, Hoera, en Dank, en dus ook steeds meer die mij helegaar niet in het echt kennen en dus ook niet De Zonen bij naam en gezicht. En dat wil ik niemand aandoen natuurlijk, want serieus, het zijn mij daar een paar leuke Zonen, en ook heel knap en slim en grappig en al, geheel objectief gezien natuurlijk, dus het u onthouden zou gewoonweg onvrindelijk zijn. En ik ben in wezen een best aardig iemand. Heus.

Dus let op: Dit is Zoon1.

Hij heet Siem en is 6 jaar en hij wil politieagent of piloot worden. Hij heeft zichzelf de laatste maanden leren lezen, zo goed, dat hij mij alleen nog maar laat voorlezen omdat ik dat zo leuk vindt. Het is een zoet kind. Hij is al zo groot dat ik hem bijna niet meer kan tillen maar hij is nog altijd een grote knuffelaar. Ik heb hem laten beloven dat hij dat altijd blijft doen, ook als hij 35 is. Dat belooft hij dan ook, zo is hij. Siem heeft nog nooit in zijn leven langer dan 3 minuten met een autootje of lego gespeeld maar kan urenlang in een knutselboek doolhoven en rekensommetjes oplossen. Hij houdt erg van koken en heeft interesse in alles wat met Leren En Ontdekken te maken heeft. Kijkt lang de kat uit de boom maar laat met kleine dingen merken als hij iemand vertrouwt. Is zeer zelfstandig en zo slim dat hij ons dagelijks verbaast. Hij leert zichzelf lezen, klokkijken, rekenen en veters strikken en vindt dat hij mij maar vaak iets moet uitleggen, waarbij hij dan geduldig met zijn ogen rolt, waar ik graag in meega. Hij is mijn ridder, als het gaat om spinnen doodmaken en helpt mij waar hij maar kan. Siemie is heel trouw aan zijn vriendschappen en neemt ze serieus.
Hij is de beste grote broer die Zoon2 zich kan wensen, ook al is hij soms wat hardhandig in zijn wijze broerlessen, maar de liefde voor zijn kleine broertje spat er altijd vanaf. Siem is mijn beste vriend en heeft de mooiste lange dikke haren die iemand zich kan wensen.

En dit is Zoon2.

Hij heet Jan en is 2 jaar. Hij wil later acteur, showmaster, Don Juan of Sloper worden. Hij kwam geruisloos ter wereld en dat was meteen het laatste rustige wat hij deed tot dusver. Hij slaapt pas sinds kort de hele nacht door en bekijkt de wereld met een jaloersmakende vrolijkheid. Windt iedereen die hij tegenkomt om zijn kleine vingertjes en iedereen weet hoe hij heet, ook een heleboel mensen die ik niet eens ken. Hij doet alles zelf, krijgt alles voor elkaar en als hij van iemand houdt, dan laat hij dat merken ook.
Is dol op zijn vader, broer, tante en opa en oma en favoriete juffie en accepteert mij als aanwezige in zijn leven, meestal. Maar als hij eenmaal zijn armpjes om me heen doet, vergeet ik de rest van de wereld.
Hij durft alles en huilt alleen als er bloed vloeit, wat hij ook snel weer vergeten is. Kan geen seconde uit het oog verloren worden, want rent onder vrachtwagens, in zeven sloten en met willekeurig vriendelijk ogende hondjes mee. Jantje is een charmeur eerste klas en zo grappig, dat het hele leven met hem in de buurt altijd zonnig is. Hij heeft niet de mooie haren van zijn broer, maar dezelfde blauwe ogen.
Ja, pink gerust een traantje weg over zoveel schattigheid. Is niet erg.
En dit alles is een geheel objectieve beschouwing, met een klein beetje moederhart.

6 opmerkingen:

 1. Zalig! Ik pleng een traan, het is het waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk, ze zijn om op te vreten! Die bovenste foto is een mooie, met dat al dat haar... Maar allebei helemaal goedgekeurd door mammalien (phew, dat is een geruststelling, toch?! (-; )

  Wees zuinig op ze!

  Oja, en ik laat ze ook voortdurend beloven dat ze me nog komen knuffelen als zij getrouwd en papa of mama zijn en ik hoogbejaard ben...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een tipje van de sluier - leuk ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Evelyn en ChoCho, dank ook, leuk he ;)

  BeantwoordenVerwijderen