donderdag 15 maart 2012

Weekoverzicht tv kijken

Het televisieseizoen is weer begonnen zeg, en ik was het bijna vergeten. Maar ik ben een hip meisje en las op twitter dat Greys Anatomy weer begon en kon daardoor dus maandag heerlijkzalig samen met Zuske gaan kijken. Echtgenoot lag ernaast met een StoereMannenSerie op de laptop en zo waren wij allen tevree. Daarna kwam Desperate Housewives en toen was ik helemaal in mijn nopjes, want ik hou ervan, op 1 avond fijn alles kijken. De afgelopen periode keek ik bijna geen tv, want er was nu eenmaal niks. Er waren een paar avonden waarop ik wel keek en zelfs een beetje niet goed werd van akeligheid, omdat het aangebodene zooo erg was, dat ik het waarlijk niet aan kon zien. Bijvoorbeeld The Face, met allemaal heus niet onknappe mensen, die in dienst zijn van een nep-modellenbureau, gepresenteerd door Sylvie van der Vaart die zo ontzettend opgetuigd was met oorbellen en fancy jurkjes, dat het niet meer opviel wat ze precies zei, wat denk ik maar goed is ook. Kijk, niks mis perse met Sylviedepilvie, prima meiske denk ik op zich, en niks mis met oorbellen en fancy jurkjes, maar halloooo, zelfs ik vind soms dat iets less wel een beetje more is. Zeg maar. (En ik ben best van de more is more en niet zo van de ton sur ton).(Allemachtig, wat een taalgebruik).
Die modellen in dat programma zijn allemaal een klein beetje te model-achtig en na 1 dag met elkaar in het modellenhuis gaan ze als konijnen te keer met elkaar, zijn ze best friends forever en voelen ze allemaal wat 'speciaals' voor elkaar. Nu denk ik best dat ik ook speciale gevoelens zou ontwikkelen tijdens zo'n programma, namelijk moordneigingen en folteresque manies. Maar gelukkig ben ik helegaar niet knap genoeg.
Of dun genoeg.
En niet meer 21.
Okee. Ik ben gewoon jaloers ja
Verder zag ik nog een keer Barbie, het Haagse diepdonkerbruine meisje dat witte lippenstift draagt en werkelijk mooier zou zijn als ze er niet zo idioot uit zou zien. Maar verder is het best een lief meisje denk ik. Ze gaat trouwen met een jongmensch dat ik niks anders heb zien doen dan hard zijn verloofde uitschelden en met een klamvochtig doekje de televisie poetsen. Ik kon het serieus niet langer dan een kwartier aanzien.
Maar ik kijk heus niet alleen heel intellectuele televisie zoals Greys want gisteren zag ik een heel fijn programma.
Namelijk; Zorgeloos Verliefd. Nee maar echt, dat is een concept, daar hou ik van. Een Alleenstaande Moeder zoekt een nieuwe man en wordt daarbij geholpen door een tv programma. Ik zat klaar met chips en zelfs Echtgenoot kan zoiets wel waarderen. Oei, wat een zaligheid. De arme vrouw moet binnen 1 dag 6 mannen leren kennen, nadat ze voor heel Nederland heeft verteld dat ze geen geld heeft, al in geen 10 jaar kleding heeft gekocht en haar drie bloedjes van kinderen van een aantal verschillende mannen heeft gekregen die haar allemaal verlaten hebben. De zes mannen komen aanzetten met zeer originele cadeaus, zoals een knuffelbeer en chocolade en daarna vertelt zij in de camera dat ze 'ze liever niet wil aanraken'. Van de zes mannen is er duidelijk al eentje die een stuk leuker is dan de rest maar dan moet ze er toch drie uitkiezen waarmee ze op vakantie gaat. Een vakantie van 1 dag, waar in rap tempo ongeveer 18 flessen champagne worden ontkurkt, waar echt niemand ook maar een beetje vrolijker van wordt en dan worden er enorm on-spontane gesprekjes gevoerd om Elkaar Te Leren Kennen.

Vrouw: Zo, dusseee, wat verwacht jij van een relatie?
Man: Nou, liefde he. En vertrouwen. En lekker samen op de bank.
Vrouw: Ja! Nou, werkelijk, ik dus ook! We zitten echt wel op 1 lijn samen.
Man: zal ik dan nu mijn tong in je keel steken en dat we dan hier op het bankje waar we zogenaamd van het uitzicht genieten eens flink een potje rampetampen?
Ja, inderdaad zeg, ik voel ook echt een band, met jou, jij met je mooie ogen.
Vrouw: hihihihihi

En dat dan drie keer.

Dan wordt er een man weggestuurd die daar heus heel gepast teleurgesteld bij kijkt.
Dan krijgt de vrouw een metamorfose, wat inhoudt dat ze een jurk aankrijgt en make-up op.
Dan gaat ze vervolgens weer afspreken met de twee overgebleven mannen en hebben ze nog meer diepgaande conversaties.

Vrouw: Nou, dusseee, als ik nou voor jou kies, wat voel je daar dan bij?
Man: Nou, dan ben ik echt wel heel blij.
Vrouw: Oh ja?
Man: Ja echt wel. We kennen elkaar nu 48 uur een tijdje en ik voel wel dat we echt een band hebben. Jij met je blauwe ogen jij.
Vrouw: Hihihhii. Ja, ja, ik ook wel. Speciaal ja. Ja ik zoek wel echt een vaste relatie met iemand die ik kan vertrouwen.
Man: Nu, zoek niet verder! Hier ben ik!

En dan schrijven ze elkander brieven, die de kijker niet te horen krijgt, waarop een van de mannen heel ongelukkig ogend het toneel verlaat en de ander komt dan bij wijze van 'verrassing' naar de vrouw toe, die het allemaal nog wel heel spannend vond allemaal.

En dat is het dan. Of ze voor eeuwig en altijd samen blijven en nog 3 liefdesbaby's krijgen, dat weet niemand. Maar de vrouw krijgt wel nog een kledingcheque van 1000 euro, een jaar lang paardrijlessen en natuurlijk de vakantie cadeau. Al met al best een lucratieve manier om op tv te komen.


Dus, lieve kijkbuiskinderen, u weet weer wat er zoal te zien is op tv. Als u mij toch niet had.

2 opmerkingen:

  1. Er gaat n wereld voor me open! Of niet, moetmtoeheven dat ik barbie ook n keer heb bezien, een tweede keer slamik over, dat datingprogramma kan ik denk ik ook wel skippen,. Moet echt even denken of er nog iets is waar ikmvoor thuisblijf,..ihm,.nee dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nououou, op maandag Greys Anatomy he, dat is wel leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen