vrijdag 23 maart 2012

De Real Life Soap en de klok. Alweer.

Ik denk dat ik straks RTL4 even ga aanschrijven, of ze een real life soap van mijn leven willen maken. Waarschijnlijk zijn ze direct sùperenthousiast en balen ze ervan dat ik er zelf mee kom. Liever hadden ze dat zelf bedacht. Want zo zijn televisiemensen wel een beetje denk ik. Ik ook, daarom hoor ik ook ontzettend op tv. Maar dat komt dus vanzelf. Want serieus, kijijijkcijfers mensen, kijkcijfers ga ik trekken! Moet wel nodig nieuwe outfits hebben dan, trouwens. Dat treft, want dat wilde ik toch al, maar aangezien wij iets teveel huizen in ons bezit hebben, gaat helaas al het geld daarheen. Maar kleding kopen om daarna rijk en beroemd te worden, dat noem ik een investering.
Maar goed, de real life soap dus. Ik stel me zo voor dat er een intro komt met wat sfeerbeelden van mijn leven, waar de kijker dan veel wachtkamers van dokters en ziekenhuizen ziet, wat heel flatteuze plaatjes van mijn vriendinnen en mijzelve en natuurlijk Zoon1+2, Cavia 1+2 en Echtgenoot, die het vast ook een heel goed idee vindt. Wellicht kan ik meteen een soort Pfaff-contract afsluiten, zodat we meteen filmmateriaal van de kinderen hebben, voor de rest van hun leven. En dat mijn toekomstige schoondochter dan ook mijn eerste kleinkind op tv baart enzo. Maar misschien is dat ietsje voorbarig allemaal. Misschien. Ietsje.

Het zit namelijk zo; ik was afgelopen dinsdag WEER in het ziekenhuis. Ja, maandag ook al ja.
Het zielige armpje van Zoon2, bleek namelijk dinsdagochtend nog helemaal niet over te zijn, aangezien hij des ochtends ontwaakte, en meteen AUWWWW schreeuwde.
Om 07.00 hing ik aan de telefoon met de spoedpost van het ziekenhuis, waar ik na een klein dreigement overleg terecht kon met het kind.
En wat bleek, zijn elleboogje was uit de kom! Nah! Wie had dat gedacht. Dat arme schaap liep daar dus al 24 uur mee rond.
'Kom liefje, gewoon even meewerken, hup, arm uit je shirt, hop, pyjamaatje aan, even meewerken'
aaaargghhh slechte moeder, slechte moeder
Na een kleine maar doeltreffende beweging van de arts, brulde Zoon2 echt maar heel even en daarna was het klaar. Niks meer aan de hand en ik kon zijn jasje dit keer geruisloos aantrekken en hij huppelde weer het ziekenhuis uit. Ik keek inmiddels scheel van de hoofdpijn van alle toestand weer.

Woensdag had Zoon1 een verjaardagsfeestje en daardoor waren Zoon2 en ik de hele dag samen rustig thuis, waar we danig van opknapten. Hij besloot alleen om maar weer eens vreselijk verkouden te worden, maar gelukkig weet ik daar inmiddels een beetje van en begon hem direct vol te spuiten met puffers en zoutoplossingen, dus misschien dat we er deze keer zonder antibiotica van afkomen. Positief is mijn middle name he.

Zo kabbelde de week rustiek voort en we haalden patat en kroketten waar ik ook altijd een enorm helende werking in zie, we gingen werken en zaten in de zonneschijn en gisterenavond op de bank keken Echtgenoot en ik elkaar zo eens aan en ik dacht dat hij ging vragen of ik misschien een gekoeld wijntje bliefde.
Maar neen. Hij zei;
'Dit weekend gaat de klok een uur vooruit'.
En ik wilde met mijn hoofd tegen de muur bonken. Met mijn nagels het behang eraf trekken en zo hoog gillen dat alleen honden mij konden horen.
Het enige dat ik werkelijk deed, was tussen mijn tanden door zeggen:
'Ja. Dat weet ik'.

Echtgenoot is een Man en had nochtans niet door in welk een woede en wanhopigheid ik was ontstoken, zonder dat het uiterlijk zichtbaar was.
En ging dus door met het gesprek en hieronder daarvan een verslag.

E: Ja, de klok een uur vooruit dus. Zucht.
Ik: Dat meen je niet.
E: Ja dus de kinderen zullen wel weer moe zijn.
Ik: Dat meen je niet.
E: We hebben immers een uur minder slaap.
Ik: Dat meen je niet.
E: Pfff wel weer vermoeiend.
Ik: Dat meen je niet.
E: Wat zeg je nou steeds?
Ik: Ik leg het nog èèn keer uit.
E: Neehee, dat hoeft niet.
Ik: Oh jawel.
E: Nee, ik snap het wel, jij snapt het niet. We hebben een uur minder.
Ik: Ik verhuis naar een zonnig eiland en kom nooit meer terug.
E: Watte?
Ik: Het is geen kortere nacht. Het is weekend. We hoeven er niet uit. De kinderen gaan alleen een beetje vroeger naar bed zondag.
E: Nee, het zit anders.
Ik: Het voèlt zelfs zondag of we extra hebben geslapen, omdat het later is, op de klok.
E: Maar dat is niet zo.
Ik: Nee, het is niet zo, maar het is ook niet korter, het lijkt alleen langer.
E: Dan moeten de kinderen een uur later naar bed.
Ik: Nee dus. Wil jij mijn koffer even zoeken in de gigantische takkenbende die wij onze Tuinkamer noemen?
E: Hm? Uurtje later dus.
Ik: Werkelijk. Ik kan er niet over uit. Elk jaar, Echtgeoot, elk jaar, twee keer. Elk jaar weer.
E: Ja en jij snapt het niet.
Ik: IK SNAP HET WEL EN JIJ SNAPT HET NIEIEIIEIIIIT.
E: Heee, is de wereld draait door al bezig?
Ik: *gilt zo hoog dat alleen honden me kunnen horen*

Ik denk dat ik voor de eerste uitzending iets groens aandoe. Dat flatteert me wel. Vraag ik dan wel even aan mijn styliste trouwens.

9 opmerkingen:

 1. Ik zou meteen fan zijn. Xxx Bi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt in ieder geval één kijker: ik. Maar dan moet je de bloederige details niet al te duidelijk in beeld brengen, want daar kan ik niet tegen.

  Oja, en mannen zijn heel eigenwijs en zwaarmoedig als het over die stomme klok gaat. Ik hoor het hier al zeggen "hoe dan ook kost het je een uur slaap en pas na een half jaar ben je dat weer te boven. En dan begint het weer opnieuw". Dat hoor ik dus elk half jaar. Zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. F*CK! DIT weekend al?! Dát had ik nog even niet door. Mijn man (en de jouwe) heeft gelijk!! Hellup... mijn slaap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog een fan. Kijkcijfersssss...... Je hebt wel weer heftige weekjes achter de rug zeg met de zoons.....pffff. Dat jij nog fris en fruitig rondloopt (toch?) is best heel bijzonder. Respect!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dank je Bi, xx
  Mammalien, muahhaa, ja, dit weekend! En fijn dat ik niet de enige ben!!
  Hilda, dank je, heel fris en fruitig wil ik het niet noemen, haha, maar lopend wel, dat scheelt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je schrijft als Sylvia Witteman, dus ik denk dat een tvserie er wel in zit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bestel de vlaggetjes, sleutelhangers en buttons maar vast, want het wordt een hit, denk ik!

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hai kristel, strak plan, die soap. mag het dagelijks? en als t kan op nederland 3. ik ken daar geen een leuk programma op maar t klinkt altijd zo goed en intellectueel om te zeggen dat je naar die zender kijkt. let wel even op de privacytoestanden he, ligt gevoelig op een eerste hulp ( vraag maar aan dhr. oerlemans, alhoewel jij als bn-er vast wel reinout mag zeggen).

  enniewee, over die klok. was complex weer. ik moest werken, dus om 6 uur op, dus klok vooruit gezet voordat ik mn bed inging, maar onze iphone is de wekker, en ging die nou wel of niet uit zichzelf vooruit,,?
  wel dus.
  maar dat weet je dus pas na een soort neurotische nacht van verschrikt op de wekker kijken.
  geen aanrader.

  groen is oke, als je maar niet zo'n psychedelisch streepje doet. stoort zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Roelien, dat is een groooots compliment, dank!!

  Evelyn, hahaaa, ik dacht zelf ook aan roze wijnglazen met mijn naam erop. Nice!

  En Leonieke, ik vind NL 3 inderdaad ook wel netjes klinken en muhahahhaa die klok en de telefoon, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen