zondag 2 oktober 2011

Kristel for President. Dank u.

Heel even was ik niet vastgeklonken aan mijn laptop. Ongeveer een weekje. Ik had het nogal druk op werk, met dingesen en toestanden en gedoe enzo en wat minder in de stemming voor de dagelijkse leutigheden daardoor. Ja. Tssk ja. Verder was er Open HuizenRouteDinges afgelopen zaterdag, waardoor Zuske gedwongen werd mij een dag in mijn haar huis te laten rondhangen, chloor rond te sprenkelen voor het frissche effect en ging ze ook nog de tuin te lijf met een paar handschoenen en een enge schaar om een paar maanden wildgroei om te toveren tot een 'verzorgde tuin' zoals Funda heel huiszoekend Haarlem belooft.
Maar alla, er zijn drie kijkers geweest, waarvan de eerste oprecht wel interesse leek te hebben, dus de hoop op een Huis1-loos-leven is weer wat groter.
Ook nog had Echtgenoot afgelopen week afscheid van zijn werk, omdat hij vandaag aan een nieuwe baan begint. Dat was allemaal leuk en hij kwam thuis met allerhande kaarten, cadeautjes en maar liefst negen flessen wijn. Rode wijn, dat wel. Ik drink witte wijn. Maar het blijkt dat de ex-collega's van Echtgenoot, die mij helegaar niet kennen, daar verder geen boodschap aan hadden. Dus nu ga ik dan maar allerhande culinaire zaken op tafel zetten de komende tijd, met veel vleesch, want daar vind ik een rood wijntje dan wel weer lekker bij eigenlijk. Ja, ik drink zoals het hoort hoor.
Ook was er bij het afscheid een kookworkshop geweest, waar ze Surinaams eten hadden gemaakt, waarvan E de restjes mee naar huis had genomen. Vrijdag gingen wij dat eten en het was echt erg lekker. Maar ik was die nacht de hele nacht ziek. Voelde me die ochtend alsof ik een groteske kater had en braakte zo de hele roti er weer uit. Nee, dat klinkt niet zo lekker nee. Maar het was wel zo. Niet zo heel lekker ook om te lezen zeker?
Oh.
En zo ging ik dus tamelijk geradbraakt braakt, mehehehehe die ochtend naar Huis1 om heel vrolijk rondleidingen te geven en te vertellen dat de vloer ja heel netjes is enzo. Die middag voelde ik me inmiddels zo beroerd dat ik zelfs niet meer van de bank kon opstaan om de tv uit te zetten, terwijl ik al een half uur naar Frans Bauer zat te kijken waar ik ook al bepaald niet van opknapte.
Eerder deze week was ik trouwens nog bij de huisarts. Waar ik al best een tijdje niet geweest was, dus het weerzien was werkelijk hartverwarmend.
Zoon1 klaagde namelijk al 3 dagen over buikpijn, en aangezien ik niet echt een goede moeder ben en Z1 langer ken dan vandaag, had ik er niet veel aandacht aan besteed, maar omdat hij opeens geen cake en limonade meer wilde, vond ik het tijd worden om de dokter eens te bellen. Ik moest een plasje van het kind opvangen. Ik had alleen maar een heel klein tupperware achtig bakje wat dienst kon doen, dus ik ging samen met Z1 naar de wc, om die klus eens heel netjes te klaren. Zoon2 wilde mee, en omdat hij nog te klein is om 3 seconden een paar minuten alleen in de woonkamer te laten, liet ik dat maar toe. Zoon1, op de wc gezeten, klaagde dat hij niet hoefde te plassen, Zoon2 rolde diverse wcrollen compleet uit en versierde daarmee de vloer, zichzelf en mijn haar en ik hield het hele kleine bakje half in de wc onder Z1 teneinde er wat in op te vangen. Na een een klein gedoetje lukte dat, ik haalde heel voorzichtig het bakje weer omhoog, morste maar een beetje en was tevree met het resultaat, totdat Zoon2 ongemerkt dichtbij was gekomen en zijn hand zo het bakje in flatste om die druipend weer omhoog te halen. Hij schrok best wel van mijn schreeuw en zwaaide wat druppels in het rond en mijn gezicht en zette het op een brullen. Zoon1 kon er wel om lachen zodat hij in elk geval even niet aan zijn buik dacht.
Bij de dokter bleek er bijzonder weinig aan de hand te zijn met de buik en het plasje en de pijn ook opeens genezen, wat ik heus heel fijn vond voor Zoon1.

En zo was het een tamelijk normale week. Hoogtepunt is ook dat Zoon2 inmiddels van de tv begint te houden, wat ik persoonlijk toejuich, bij kinderen. Bumba is echt wel educatief namelijk. Maar vooral heb ik nu soms twintig minuten voor mezelf.


Welnu, kern van zaak; ik heb meegedaan met een wedstrijdske, waarmee ik kan winnen, dat ik elke week op een enòrm leuke site denk ik een blog mag schrijven die dan door een paar mensen hopelijk gans Nederland gelezen gaat worden.
Maar alleen als u op mij stemt. Het is een democratisch gebeuren ja. Vind ik goed, ja, goed, maar alleen als ik win.
Dus hier de link. En stem. Kristel for President.
Dank u.

http://www.hippemamaclub.nl/ (rechtsonder onder de advertenties is te stemmen)

Stukske heet: 'Zomaar een dag'

Daag

1 opmerking:

  1. Het levert je hopelijk wel wat op, in materiele zin, dat bloggen?!

    Overigens, na Bumba komen de Teletubbies, en Barbapappa, en .... voor je het weet zijn zoon en jij elkaar een hele ochtend kwijt (-;

    BeantwoordenVerwijderen