vrijdag 9 september 2011

De activiteitenlijst

Vanmiddag was ik even in de stad. En ik ben dat tegenwoordig zo weinig, dat ik een beetje lijk op een dorpsbewoner die opeens in De Grote Stad loopt en een beetje nerveus om zich heen kijkt naar de drukte. En dan moet niezen.
Oh.
Ja, dat was ik dus.
Het was 'ne drukke dag op mijn werk geweest, ik was nogal bezig geweest met veel praten en nadenken en dingen en typen en computer enzo. Njah, dat is op zich wel de bedoeling van mijn werk sowieso, maar soms zijn er van die dagen dat ik dat ook doe ik waarlijk een nuttig mens ben. En ik vond dat ik wel een nieuw jurkje verdiende. Ook al omdat ik eigenlijk al de hele week als een maniak op zoek ben naar een jurkje om morgen aan te doen naar het festijn dat VriendinT met haar Echtgenoot aan gaat richten op het strand. En ook al heb ik een paar weken geleden met de verhuizing een doos of 18 met jurkjes uitgepakt, gek genoeg lijken die opeens allemaal zoekgeraakt.
Of ik lijk er dik in.
Of mijn benen zijn te wit.
Of het is te kort. Te lang. Te suf. Te leeeeeeelijk.
Dus ik was maar eens in de stad. En slaagde wonderwel. Dat verwacht je niet he, meestal als je on a mission bent, gaat alles mis, krijg ik ruzie of loop in de regen en kom thuis met niks meer dan een stemming die het meest weg heeft van een schuimbekdier op oorlogspad.
Zoo, klein kijkje in mijn karakter. Altijd leuk.
Maar vandaag paste ik 8 dingen. Kocht er 2. Liet Echtgenoot kiezen. En koos de ander.
En morgen zal ik niet nakende naar het feest hoeven.
Zo heel content met alles zat ik hier in dn woonkamer, verschoof wat rommel zo van hier naar daar en overdacht zo eens even mijn schoenencollectie. Vind ik rustgevend.
Tot mijn blik viel op een stapeltje papieren dat Zoon1 kennelijk van school mee had gekregen. Of de ouder/verzorger dat eens even wilde invullen en maandag bij de juf inleveren.
Ik moest er even van gaan zitten. Het was een Activiteiten Lijst. Voor Het Hele Jaar.
Of ik wellicht wil sintversieren, kerstversieren, mee naar de kinderboerderij, luizen zoeken, elke week, mee Sint Maarten lopen, biebboeken halen, biebboeken brengen, overblijven, boeken plakken, boeken kaften, dingen inplakken, versiersels weghalen, de schooltuin bijhouden, wortels zaaien, de klas schoonmaken, mee met reisjes, broodtrommels zoeken, kerstdiner maken, kerstdinerspullen afwassen, de billen van de juf afvegen op 18 april mee met een tripje, op 16 juli een middag in de klas helpen, klassenmoeder zijn en nog 38 activiteiten.
Hmmm. Dacht ik. Neen, dat wil ik eigenlijk niet.
Heb willekeurig wat kruisjes gezet en zal te zijner tijd Echtgenoot inlichten welke belangrijke taken er op zijn schouders rusten. En dat Zoon1 op hem rekent.
Welke oorbellen zal ik morgen indoen?

1 opmerking:

  1. lieve, het is maar voor een paar jaar. Op de middelbare school hoef je nooit meer wat te doen...zien ze je liever helemaal niet op school.

    BeantwoordenVerwijderen