donderdag 11 augustus 2011

Moederkoektrommel en AmishDag

Nou, ik moest eeeven op een computercursus, zo na twaalf heule dagen zonder laptop, maar ik geloof dat ik het weer in de vingers heb. Twaalf dagen kamperen gaat een mens niet in de koude kleren zitten zeg. Wel in de vieze kleren, dat dan weer wel, heb reeds de vierde masjien vol was zitten. Ik heb echt wel vieze kinderen.
Maar het was een avontuuur, nee maar een avontuuur. Oei. Bijna elke dag maakten wij wat mee waar ik toch zò lollig over had kunnen schrijven, ja. Maar ik vond het iets teveel moeite om hèlemaal de laptop te pakken. Kamperen maakt moe. Maar het was heerlijk hoor, echt. Wij hebben bijna alle dagen mooi weer gehad. En dat was voor het eerst in onze vakantieheugenis. Natuurlijk wordt het bloedheet he, in zo'n tent. Maar dat deerde mij heus niet. Ik ging daarover maar een klein beetje klagen hoor, en ik heb geloof ik maar èèn keertje geroepen dat ik naar huis wenste te gaan. Dat was toen het regende. Want alles wordt zo nat he, en klam, in een tent.
Zoon1 fietste de hele dag rond, kwam ongelooflijk vies terug en fietste weer verder. Dat was nadat hij een paar keer op de kampeertafel leunde. Daar is zo'n ding niet op gemaakt he, daar kan eigenlijk alleen 1 fles wijn op, een glaasje kan nog net, maar meer eigenlijk niet. Dat snapt een kind niet, dus viel een paar keer de tafel tegen de vlakte, terwijl er echt veel op stond. Maar dat is lekker van het buitenleven he, alles op de grond is niet zo erg. Het is niet dat je een stofzuiger hebt ofzo. Dus ik veegde zo wat alles in het rond met onze bezem, waar de boel eigenlijk niet echt schoner op werd, maar dat viel niet zo op. Zoon2 is compleet verwilderd, op de camping. Er was een boerderij met geiten en kippen, die hij onder de verzamelnaam 'koe' zo'n zesendertig keer per dag wenste te bezoeken. Met een mengeling van liefde en afgrijzen bekeek hij de geiten en wisselde 'aai' af met een ijselijk geschreeuw als het beest te dichtbij kwam.
In de avond vermaakten Echtgenoot en ik ons met het bekijken van onze overburen op het veldje, een gezin met moeder en twee afgrijselijke kinderen, en een afgrijselijke echtgenoot die twee keer op bezoek kwam, want de rest van de tijd was hij kennelijk hun huis aan het verbouwen, waar wij persoonlijk de boel somber van inzien, omdat wij konden aanschouwen hoe hij een tentluifel bepaald niet vakkundig en zonder technisch inzicht probeerde op te bouwen.
Wij maakten kennis met leuke mensen uit Den Haag, met een klein kindje waar Zoon2 direct mee ging verloven en waar hij hand in hand mee naar Koe kon gaan. Wij dronken samen wijn, organiseerden een heuse barbeque avond en lieten daarmee twee grote zwartgeblakerde stukken gras achter. Zoon1 vertrok elke ochtend naar de kni-knaknutselclub waar een team van zeer jeugdige enthousiastelingen de kinderen van de camping een moederkoektrommel liet maken. Jawel. Een moederkoek. Trommel. Moederkoek. Trommel. Echtgenoot en ik hebben er drie dagen over gelachen. Zuske kwam een paar dagen kampeer-logeren, wat heel gezellig was, en wij togen naar een indoorspeelparadijs, waar Z2 grote splinters opliep vanwege omdat er een nogal houterig hekje was met daarachter koe twee lammetjes. In het speelparadijs was het geloof ik Amish Dag ofzo, want er waren in grote getalen vrouwen met hooggesloten blousen, rokken en schrikbarend harige benen, onder hun vleeschkleurige panty's. (hairy legs are a gift from God). Dat mocht de pret niet drukken en Z1+2 vermaakten zich met ballenbakken en hysterische glijbanen terwijl ik mijn korte jurkje probeerde te verbergen met de schoenen van Echtgenoot waar ik die dag op liep te sloffen.
En ach, toen na 11 dagen, dacht Zoon2: 'maar hela! Ik heb al een week geen dokter gezien, geen pleister geplakt en geen bloed vergoten!' (afgezien van de splinters natuurlijk) En kreeg aldus 40 graden koorts.
En wij brave ouders zijnde, besloten dat het in het kader van Zoon's ziektegeschiedenis, geen goed idee was om een koortsig kind met zijn voetjes in het natte gras te laten lopen en in een klamme koude tent te laten slapen. En dus ging Echtgenoot naar huis. En gingen Zoon1 en ik naar een pretpark. Waar ik ongeveer vier keer een hartstilstand kreeg door de achtbaan waar ik in moest en het zelfmoord-bootje-op-de-schans waar Z1 perse in wilde.
En zo zat ik de laatste avond alleen voor de tent met mijn wijnboekje, kroop ik naast het kind in bed en lag Echtgenoot thuis met het andere kind te bedde.
En de volgende dag haalde E ons op, we braken de tent af, allemaal echt heel soepel en reden naar huis. En dat was het dan.
'Ne Goede Vakantie. In 12 dagen, 11 flessen wijn, 15 broeken per kind, 20 shirts per kind, elke ochtend warm stokbrood van de bakker en koffie zo uit het keteltje in een filter gieten. Autenthiek ja. De Zonen thuis in bad, zodat ze hopelijk weer schone voetjes hebben, als over 3 weken de school weer begint en hopen dat Zoon2 weer begint met middagslapen, wat er in de tent niet echt van kwam en waar wijhij best wel humeurig van wordt.
En ik heb de laptop weer op tafel staan. Maar moet ook weer huishoudelijk doen, want een beetje alle bende in de rondte vegen volstaat op een of andere manier niet echt in Huis2. En morgen weer naar de chirurg, vanwege een controle van het operatie-akkefietje. En dat is dan allemaal weer zo normàààl, dat er niks anders op zit, dan in de avonden op het balkon wijn te drinken, om het vakantiegevoel vast te houden.

5 opmerkingen:

 1. Klinkt als een top-vakantie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amish dag, haha. Waar zat je ook al weer (welk deel van het land?!)

  Mammamlien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zon? In Europa? waar? Of heb jij gewoon een heel zonnige kijk op het leven en in het bijzonder op het jouwe...(=terecht)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahahahah, zat je niet in staphorst ofzo, daar hebben ze veel van die Amish- achtige!
  Och arme, blij dat je thuis bent?

  Lin xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee maar ècht, wij hebben negen hele dagen achter elkaar geen regen en wel zon gehad. In Garrrrrderen, of all places. Waarlijk een aanradert.

  BeantwoordenVerwijderen