vrijdag 8 april 2011

Van rode wijn naar Huis7

Heel graag vertel ik nog een keer alles over mij en waarom ik in principe geen rode wijn drink (iets met een witte broek en een tafel met gaten en een dronken avond in Italië), maar nu even niet. Hoewel ik snap dat er gesmacht wordt naar het wijnverhaal. Ook al weet niemand dat ik een wijnverhaal heb. Behalve Vriendin3. Die het denk ik alweer vergeten is.

Nu wil ik wel graag even wat kwijt over alle huizen waar ik in gewoond heb. Vindt u ook een enorm leuk onderwerp. Dit in het kader van de op handen zijnde verhuizing van Huis1 naar Huis2. Eigenlijk is Huis2 trouwens Huis7. En Huis1 eigenlijk Huis6.

Vroeger toen ik nog heel klein en blond was, (Blond! Raadselachtig.) woonde ik met mijn ouders en Zuske in de Generaal Joubertstraat in Haarlem. (Huis1)Daar ben ik geboren en woonde ik vrij en blij maar klein. Niet dat ik dat nog weet.
Wij verhuisden toen ik 5 jaar was naar de Kleverparkbuurt waar mijn ouders nog steeds wonen.(Huis2) Hoewel mijn vader ongeveer elke 2 jaar opeens naar Schagen wil verhuizen, waar mijn moeder dan erg van moet razen en tieren zuchten en mij opbelt om te klagen. Notabene was ik bijna geboren geweest geworden in Schagen, vanwege omdat mijn vader in 1978 ook opeens naar Schagen wilde vertrekken met huis en haard en zwangere vrouw. Gelukkig niet zeg, ik geloof niet dat ze daar een Hennes hebben. Brrr.

Toen ik 21 was ging ik samenwonen met FavoEx in Huis3, in de stad. (Netjes vanuit huis, zo bij moeder vandaan bij de Aanstaande Echtgenoot, hop, ja, zo ben ik.)Daar woonden wij op een zeer ranzige zolder, met een zeer ranzig keukentje en moesten twee trappen af, door een zeer ranzige gang, naar de zeer ranzige douche en wc. maar hee, wat kon mij het schelen. Ik hoefde nooit meer gekookte aardappels te eten en was van plan om erg laat naar bed te gaan, elke dag. Na een jaar besloten FavoEx en ik dat het misschien voor de mensheid in het algemeen en wij samen in het bijzonder, niet zo'n goed idee was om voor aaaaaltijd ons leven te delen en vertrok ik
naar Huis4, die ik samen met Zuske had gevonden. Huis4 was een kamer op de Westergracht, die wij stemmig knalgroen + knalroze verfden. Aldaar had ik een paar vrindelijke huisgenoten, waar ik af en toe parfum en kleding van mocht lenen, en die ik verder niet zag, en eentje die later Huis6 nog heeft geschilderd. Connecties, connecties. Ik hield erg van Huis4 en ook erg van het jaartje dat ik daar gewoond heb. Ergens in dat jaar ontmoette ik Echtgenoot en na een paar maanden besloten wij te gaan samenwonen in zijn huis, mijn Huis5. Dat had maar een klein beetje te maken met dat ik geen geld had voor de huur vanwege omdat ik er nogal een lollige levensstijl op nahield en mijn baan had opgezegd, en heel veel natuurlijk met de Grote Liefde die wij hadden hebben.

Huis5 stond vlakbij Huis4, voor het gemak. Ik hield niet zo heel veel van Huis5 en nadat Zoon1 werd geboren, wilde ik er eigenlijk erg graag weg. En zo kochten wij Huis6. Van Huis6 houd ik wel. Zoon2 is er geboren. We hebben erg leuke buren en het is heel dicht bij de stad. Het is een lief huisje met een keuken met blauwe muren die ik nog steeds niet zat ben.
En ook al heb ik aardig mijn buik vol van al het verhuizen, gaan we toch over een tijdje naar Huis7. Huis7 hebben we nogal spontaan gekocht. Denk meestal langer na over welk smaakje thee ik neem, eigenlijk. En het is niet meer dicht bij de stad. En het is een heel verschrikkelijk eind fietsen naar mijn werk straks.
Maar ohh veel meer ruimte. Een badkamer met een bad én een douche. Rust en ruimte en andersoortige volwassen geneugten. Een tuin én een balkon. En een extra kamer. En een garage voor alle hobby's en fietsen en gemotoriseerde voertuigen van Echtgenoot. Ja het is een fraai huis. Huis7. Huis8 komt er denkelijk niet, totdat De Zonen in elk geval hun eigen Huis3 op gaan zoeken. Zou er bijna weemoedig van worden. Misschien maar glaasje rode wijn drinken, for old times sake.

4 opmerkingen:

 1. een huis met garage hoort bij de fase: modern burgerlijk. Meestal volgt daar een scheiding op. Maar ik kijk daar heel positief op terug hoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier bij Huis11 beland, en dan hebben we het over een echt GroteMenschenHuis. Ik hoop dat daar ook bij blijft. Proost! XxTess

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Sandra, dank voor mijn toekomstbeeld. En dan moet ik zeker ook weer op zoek naar Echtgenoot2, zo blijf ik bezig.
  Tesske, huis11, mijn hemel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig..net deze blog ontdekt. Denk door de schrijfstijl te maken te hebben met een zuidelijke dame...lees ik deze post: stadsgenoot! Oh nee, toch niet, lees ik dan ook in het profiel: nu een Bloemendaalse..maar toch ;-) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen