woensdag 13 april 2011

Van de 11 opties die ik heb.

Heel graag zeur ik nog een beetje door over Huis2. Het houdt de gemoederen hier nogal bezig, logischerwijs. Echtgenoot moet zich elke zondagavond even opnieuw aan mij voorstellen, omdat ik dan steeds een beetje vergeten ben wie ook weer die baardige man is, die opeens de afstandsbediening denkt te mogen vasthouden. Na een korte kennismaking weet ik het meestal wel weer hoor, heus wel. Als ik het stof van zijn gezicht heb geblazen. En de tv weer terug op net5 heb gezet. Echtgenoot is namelijk hard aan het werk, in Huis2. Avonden en weekenden is hij aan het schilderen en schuren en vegen en bouwen. Heel af en toe hebben wij per mail of sms contact met elkaar over beslissingen die genomen moeten worden. Over vloeren, ovens, keukenkastjes, afwasmachines, kleuren van muren, hoogglans of mat, stopcontacten en meer dingen waarvan ik niet wist dat ik er een mening over had. Nu is het bepaald niet het eerste huis wat we moeten opbouwen en inrichten, dus, maar dit keer is het iets anders. Dit is het huis waar we gaan blijven.

Was ik ten tijde van het eervorige huis nog enorm in mijn witte fase, langzaamaan wijzig ik mijn smaak van wit naar bruin naar oud van ikea naar kringloop naar design naar jaren '50 naar strak naar kitsch naar VT wonen naar pippi langkous. Vermoeiend hoor, voor Echtgenoot dan. Ik heb er wel plezier in, eigenlijk. Ik vind zelf dat ik enorm leuke smaak heb, qua spullen en kleuren enzo. En meestal vindt E dat ook, het duurt vaak alleen even voordat hij dat zelf doorheeft. Ik schilder graag muren, en soms pakt dat niet zo mooi uit, wegens omdat ik dan geen geduld meer heb. Na het afplakken en de eerste helft, ben ik het alweer een beetje zat en het is al meer dan eens voorgekomen dat E het weer overnieuw moest doen. Maar, soms pakt het heel goed uit, dat is dan een meevallertje vind ik zelf. De laatste keer echter, heeft E helemaal zelf een behangetje uitgezocht en dat over mijn kakelverse paarse ambrozijne muur geplakt. Terwijl ik aan het werk was. En dat incident wilde ik graag eens even aanhalen.
Namelijk, zitten Echtgenoot en ik in een impasse, qua behang. Ja, dat kan.
Maaaanden geleden, echt maaaaaaanden geleden, wist ik al precies welk behang wij in Huis2 in de woonkamer op de muur zouden plakken. Ik heb dit besproken met E, ik heb plaatjes gemaild. Ik heb het aangewezen in winkels. En ik was zelfs enorm tevreden met zelf ook nog, want had compromis gesloten. Ik had een behangetje uitgezocht, wat weliswaar compleet voldeed aan mijn wensen, maar, had ook aan mening van E gedacht. Helemaal uit mezelf.
En nu! En nu, doet Echtgenoot net alsof hij helegaar van niks wist. En is het niet eens met keuze. Ik ben geschokt. En ook heel teleurgesteld. En kan nu 11 dingen doen.
Ik kan op zich 38 dingen doen, maar dit zijn de meest logische;

1. Behang gewoon bestellen, want Echtgenoot trekt wel bij, als hij doorheeft dat ik gelijk heb, qua leukheid van behang. Ik heb daar immers veel meer verstand van.
2. Ander behang uitzoeken. Waarvan Echtgenoot zal merken, dat, motiefsgewijs bekeken, nog veel drukker en kleurrijker zal zijn.
3. Heel hard huilen.
4. Muur weer ambrozijn schilderen. (met als nadeel dat ik dan weer moet afwachten wat hij er op gaat plakken)
5. Weigeren om in Huis2 te gaan wonen. ( beetje jammer van alle tot nu toe gedane moeite)(en vind Huis2 eigenlijk wel leuk)
6. Echtgenoot dronken voeren en hem afspraak laten ondertekenen dat eerstgenoemd behang op muur terecht gaat komen. Op straffe van nog nader te bedenken sanctie.
7. Zeggen dat ik zwanger ben. (verder nergens om, maar dat stemt mannen soms mild)
8. Zelf heel veel wijn drinken. (is sowieso goed idee)
9. Stiekem zelf behangen in donk're nacht. (durf ik niet)
10. Nieuwe schoenen kopen. (ook sowieso goed idee)
11. Lelijke honingpot van Echtgenoot per ongeluk stuk gooien laten vallen. (maar dat is weer een ander verhaal)

Ja, het is een lastige kwestie. Ik ben echt enorm benieuwd hoe het af gaat lopen. Wat heb ik toch een spannend leven.

5 opmerkingen:

 1. Haha, optie 12 is een andere man zoeke bij je behangetje?! Hoewel hij best wel gescshikt lijkt, zo hard als hij werkt in huis2. (-;

  Ben trouwens heeeeel benieuwd hoe het er uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan echtgenoot vragen wat hem kan overhalen, mannen zijn vaak makkelijker te doorgronden dan gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch even delen: moest net zo'n woordverificatieding doen voor ik een reactie kon posten
  welk woord moest ik intikken: Cavia.
  schokkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @mammalien; het is een goed man, dat is waar. En ik zal snel eens foto's plaatsen!
  @MaartenB; hahahahahahaha cavia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat een goed verhaal! Je schrijft erg leuk!
  Zo te horen is het misschien slim om een schilder in te huren voor het schilderen van je muren? Dan verlies jij je geduld niet en hoeft Echtgenoot het niet meer over te schilderen! ;-) Mocht je er over nadenken, kijk dan eens op deze site: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderwerk/binnenschilderwerk.html
  Veel succes! Ben trouwens wel benieuwd naar het verhaal over de honingpot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen