maandag 11 april 2011

Consequenties en dinges enzo.

Nadat Echtgenoot gisteren heel fijntjes bevestigde dat ik ' inderdaad nogal vadsig aan het worden ben ' waarover ik mij beklaagde terwijl ik handenvol chips naar binnen propte, dacht hij mij een paar uur later te paaien met ' heb ik al gezegd hoe mooooi je eruit zag vandaag ? ' . Natuurlijk vertelde ik hem dat hij dat, neen, niet mij toevertrouwd had, echter, mij wel indirect met een varken had vergeleken.
Echtgenoot had door dat hij zijn kansen verspeeld had, zo is hij dan ook wel weer.

Want zo gaat dat ja. Zoon1 begaat ook vaak de fout door te denken dat schreeuwen, tieren en huilen helpt om zijn zin te krijgen. Zoon2 denkt dat hij door met zijn eten te smeren en op de grond te gooien, sneller een toetje krijgt. En ik vergeet ook elke keer weer dat op een avond vol wijnzuiperij, een vroege volgende morgen volgt. En ik dacht dat ons leven compleet hetzelfde zou blijven, ook al gaan we in een ander huis wonen.

Oorzaak-gevolg, consequenties van daden en dinges... ook al leer je dat zo ongeveer als je 1 bent al, het blijft kennelijk best wel moeilijk.

Toen C1+2 in ons leven kwamen, wisten wij wel dat je begint aan kooien schoonmaken enzo, maar dat die beesten een soort maniakale neiging hebben om hooi en poep door het huis te slingeren...tja. Wat trouwens ook ongeveer precies zo geldt voor Zoon2.
Dat als je een huis koopt, dat je daar dus elke maand een hoop voor moet betalen, klinkt best logisch, maar toch weet je pas wat het inhoudt, als het zover is. Als je eenmaal begint met je haar verven, dat dat een kleine obsessie wordt en je er nooit meer vanaf komt; dat je trouwt met liefde van leven en dat je zijn obsessies er gratis bijkrijgt; als je een lief klein warm vers babietje wilt krijgen, dat je de komende jaren niet meer normaal kunt slapen; als je naar Ikea gaat, dat je altijd weer terug komt met kussentjes en heul handige appelsnijders; als je alle kaartjes van nieuwe kleding afrukt, je het niet meer kunt ruilen; als je je houten tafel niet lakt, je voor altijd met macaronivlekken blijft zitten; als je je haar afknipt, het er niet de volgende dag weer aanzit en als je gaat verhuizen, dat Zoon1 naar een andere school zal gaan. Oei.
Niet dat Zoon1 dat al weet. Die is nog in het ongewisse, van wat wij hem gaan aandoen. Hij gaat vast nieuwe vriendinnen vinden. En een leuke juf. Hij kan straks lopend naar school. En het is een leuk lief schooltje. In een mooie omgeving. Met een aantrekkelijke gymleraar En veel muziekles enzo.
Ik hoop alleen in godesnaam dat die kindjes daar ook leuke ouders hebben. Want ik had het net zo naar mijn zin op het schoolplein, eigenlijk, zelf. Boehoe.

3 opmerkingen:

 1. Ik moet wel glimlachen om je echtgenoot. Een behoorlijk ongelukkige opmerking inderdaad.

  De mijne noemde me ooit liefkozend: 'Dikkie Dik'. Dat blijft ook hangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Liefkozend dikkie dik zeggen, dat klinkt lief, maar ik zou er ook niet al te blij mee zijn, haha. Arme jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de barendregt-genen zijn niet mals wat dat betreft. mijn dochters hebben na de verhuizing naar schellingwoude nog heel lang bij elke tegenslag geroepen:.."de oude ( vul in: school, straat, kamer, bed, juf) was veeeeel leuker, maar jij wilde weg!" sterkte

  BeantwoordenVerwijderen