woensdag 2 maart 2011

Kunst

Soms begint de dag verrassender dan je verwacht. Hoewel erg vroeg, vandaag. (En gisterenavond ging ik later slapen dan de bedoeling was, omdat ik een film wilde afkijken. Een film die qua verhaal akeliger was dan waar ik normaal naar kijk. (Had te maken met vermist kind en moord en zulks. Kan ik niet tegen, ben daar niet te teergevoelig voor, maar gewoon te mieterig). Maar verhaal speelde zich af in jaren '20 van vorige eeuw en daar hou ik dan weer wel van. Leuke hoedjes, coole kapsels, mooie jurken. Film eindigde met soort van open einde en daar hou ik niet van, maar wist dat helaas, dus, pas aan het einde. Had kunnen weten dat einde mij niet zou bekoren, maar hoopte toch op beter. Zo ben ik dan ook wel weer, glas halfvol enzo.)

Anywho, de dag begon nog vroeger dan normaal en had dus zomaar een niet zo gezellige ochtend kunnen zijn, met schreeuw en haast en opjutten en moe en ongeduld en mijn pedagogisch minder goede kanten in openbaarheid. Maar niets van dat al. De Zonen werkten mee, het regende niet en ik had tijd voor tweemaal koffie. Dit alles voor achten in de ochtend, dus was vrij tevreden.

Zoon1, in de bakfiets gezeten, deelde mee dat ik waarschijnlijk wel oma ben van zijn kinderen, tegen de tijd dat Zoon2 vijf jaar is. Heb uitgelegd dat dat waarschijnlijk toch niet zo zal zijn. Heb het verduidelijkt aan de hand van jaartallen, leeftijden, tijdschema's en levenslijnen en ik geloof wel dat hij het begreep. Het is een snugger type, Z1.

Zoon2 deed bij thuiskomst Een Kruip. Hij zette zichzelf op zijn knietjes en wiegelde heen en weder. Meestal doet een kind zo'n kunstje bij een maand of 8, Z2 is reeds 14 maanden, maar desalniettemin was ik zeer verrukt en heb hem bedolven onder applaus en complimenten. Daar schrok hij een beetje van en snikkend sloeg hij zijn handjes voor zijn gezichtje. En dàt was weer zo ontzettend schattig, dat ik hem aan mijn boezem lichaam drukte. Dat er daarna overal snot zat, nam ik maar op de koop toe.

As we speak ligt het kind te bedde en ik deed juist mijn rondje internet. De laatste tijd volgde ik steeds meer blogs van leutige mensen en ik zeg, dat kost best veel tijd en dus haalde ik de minst leuke weer uit mijn favorieten, en maakte het rondje wat kleiner. En toen kwam ik tot verrassend inzicht. Ik volg raar veel blogs over onderwerpen waarvan ik niet wist dat ik ze zo interessant vond. Blijkt dat ik heel vaak kijk naar een beautyblog. Van een meisje dat haar dagen compleet vult met nagellak en oogschaduw en geurkaarsen en eyeliner. En ik lees dat allemaal. Nu houd ik ook érg van nagellak, maar om nou dagelijks naar de nagellak van anderen te kijken..mwoahh. Raar onbewust soort neiging, kennelijk.
Ook volg ik iemand die heel kunstzinnig is. Met tekeningen en verf en kunst en foto's en inspiratie. En ik weet niks van kunstigheid. Ik heb er ook niks van. Maar kennelijk, weer, boeit dat mij opeens. Zo zie je maar weer. Verrassend. Misschien moet ik gaan schilderen. Met lipgloss.

3 opmerkingen:

 1. Wat cool! Lach me rot hier... Ken je de bloggess al? Die schrijft ook zo leuk hehe En je moet mijn blog natuurlijk even bij je favorieten zetten ;) http://amisboersma.blogspot.com

  Liefs!
  Amis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iemand heeft hier daadwirklich uber nachgedacht

  tjek dit citaat, welk een kennisoverdracht!

  House paint, lip gloss, food, etc. haven’t been tested for their ability to last over time. The process used to create professional grade fine art pastels, oils, watercolors, acrylics, temperas, etc. have been tested over decades to ensure lasting quality.

  Via: Suite101: How to Make Art Last: Dos and Don'ts for Quality Artwork http://www.suite101.com/content/how-to-make-sure-your-art-lasts-a127258#ixzz1FS1PApye

  BeantwoordenVerwijderen