vrijdag 4 maart 2011

Addendum Huisdieren

Welnu, het verhaal over de huisdieren in mijn leven was nog helegaar niet ten einde. Mijn waarde zuster kwam met nog een hele hoop namen van verloren vrinden op de proppen en inderdaad, mijn dierengeheugen kwam tot leven en het is een interessante opsomming van namen en viervoeterts enzo. Ik zal ze even opschrijven. Vindt u leuk.

Allereerst waren daar Frommel en Wichtje. Frommel was een lieve grijze kat waarvan ik me helaas alleen nog zijn overlijden herinner. Wichtje was een lapjeskat met het syndroom van Down. Dat denken wij, hoor, het is nooit bewezen maar hij was wel challenged, zeg maar.
En ho wacht, mijne ouders hadden vroeger allerhande vogels, waarvan er ooit eentje flauw is gevallen, bij de aanblik van een kat. (Waarschijnlijk Wichtje).Die vogels heetten allemaal Evert en Kazan. (met als hilarische anekdote; mijn moeder wilde 1 vogeltje 'Truus' noemen, 'muhaha', totdat haar schone moeder opmerkte dat zij al zo heette)(en nog steeds heet, trouwens, hoor. Daag oma).

Voorts was daar Wilma. Een Franse bulldog. Die was enorm lief en dik en zacht en zoet en het schijnt dat ik haar, als kleuterke, steeds kleertjes aandeed en in de poppenwagen rondreed. Lief ja.
Dan Doortje. En zwarte poes met witte voetjes. Zoet en zacht en tevree. Paulus; een dikke grijze kater zonder staart en met een gele buik. Ja, geel. Nee, weet niet waarom.
In de sectie Knaagdieren was daar nog Dirk. Een konijn dat in een hok in de tuin vertoefde en die op een dag plotseling het leven gelaten had. Ik weet vooral nog dat ik een zwart-wit stippenrokje aanhad die dag en dat we pannenkoeken gingen eten bij wijze van troost.
Een tijdje na het verlies van onze Wilma kwam daar Mina, een hond uit het asiel. Zij was allerliefst en kan ik vrij goed vergelijken met Zoon2, nu ik erover nadenk. Erg lief, vrij luidruchtig, lui en met een iets te avontuurlijke blik in de oogjes.

En toen en toen en toen hadden wij op een dag Wandelende Takken. Een stuk of 28. Freek genaamd. En die ontsnapten steeds. Tot ieders afgrijzen. Een keer zaten ze in mijn bord macaroni.
En jawel, dit was alleen nog maar thuis, bij mijn ouders.

Daarna ging ik samenwonen met mijn Favo Ex en om de liefde te bezegelen namen wij een hamster; Bacchus. (god van wijn. Goede naam). Bacchus bleek een zeer irritante en bovendien heel onsympathieke hamster. Hij heeft kortstondig op onze gang geleefd en daarna hebben we hem ter adoptie afgestaan. Welhaast direct daarna liepen wij langs een dierenwinkel en viel ons oog op een vogel. Een blauwe parkiet. Wij kochten een kooi en Balthasar was in ons leven. Tot op de dag van vandaag leeft Favo Ex in de waan dat Balthasar Zomaar Ineens En Ook Al Waren Alle Ramen En De Kooi dicht, verdwenen is. Ik denk persoonlijk dat er misschien toch ergens een raam op een kiertje stond. Maar dat ben ik, hoor.
Na dit drama verhuisden wij een beetje en namen wij twee babypoezen. Isolde, een zwarte lieve poes met een scheve staart en Tristan, het meisje met de jongensnaam.
Toen wij gingen echtscheiden, nam ik de poezenkinderen niet mee en as we speak, zijn zij nog altijd tesaam en gelukkig, bij Favo Ex en zijn lieftallige verloofde. Ik voel toch ergens aan mijn water dat het minder goed met ze zou zijn afgelopen onder mijn beheer. en met favo ex ook, mhhihihi.

Dus tja. Vanavond krijgen C1+2 maar een extra appeltje.

7 opmerkingen:

 1. Favoriet verhaal, hahahah ik had een cavia met overgewicht heette Snoetje! ha! Lin xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had jij niet ook maden, muizen en ander ongedierte op je kamer? dat beweerde je moeder altijd vanwege de klokhuizen achter de verwarming.....
  sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat....? Toch een kiertje bij het raam...? Baltahasar!? Balthasar!?

  Bacchus was overigens de vervanger van Balthasar, niet andersom! En weet je nog: Bacchus kostte geloof ik 6 gulden, maar zijn kooi wel 100.....fantastische investering. Hij heeft ook nog kortstondig in jouw bank bij jouw ouders gewoont (Bacchus had vernuft en was een ware Houdini)

  groeten Favo Ex

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en gewoond met een t.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha Favo Ex, echt?? Balthasar eerst en daaaarna Bacchus? Goed dat ik jou heb, voor de fijne details, haha. En die kooi zo duur ja, muhaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat waren geen klokhuizen Sandra! Veels te gezond!Dakwam van resten Franse kaas en verotte citroenen(Glanzend haar)onder bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik bedoel verrotte

  BeantwoordenVerwijderen