maandag 14 februari 2011

Andere mamma

' Ik wil een andere mamma ' vertrouwde Zoon1 mij toe. Heel begrijpend keek ik hem aan, want ik snap dat best wel, van Zoon. Immers had ik het halve weekend een kater gehad, had hij zijn Zondagse Diner op zijn kamer moeten nuttigen vanwege verregaande brutaliteit aan tafel en wilde ik vanmorgen ook nog eens zijn riem om zijn broek doen, en toen hij de riem vervolgens weer uit zijn broek haalde en er mij mee om mijn oren sloeg, reageerde ik niet heel pedagogisch.

' Ah. En welke mamma wil jij dan, liefje? '
' Die moet ik nog uitzoeken. Maar jij moet hier weg, in elk geval '
' Nou, dan zal ik mijn tas maar gaan pakken. Mag ik wel Zoon2 meenemen dan, voor de gezelligheid? ' vroeg ik beleefd.
' NEE natuurlijk niet. En waar ga jij heen, met je tas? '
' Oh dat weet ik niet, waarschijnlijk zal ik dan lang door de regen moeten lopen, helemaal alleen ' deed ik heel zielig.

En toen vond Z1 het heel niet grappig meer. Luid huilend viel hij om mijn nek en verzekerde mij ervan dat het een grapje was, dat ik niet weghoefde en dat hij dan toch maar geen andere mamma bliefde.
Opgelucht zongen wij ons Vriendenlied, wat wij in het leven hebben geroepen voor zulke momenten en alles was weer goed. Zoon2 keek ons wantrouwend aan en smeerde appelstroop in zijn oor.

2 opmerkingen:

  1. Aha, jij moet weg, dat is wel lekker voor 'n weekje of wat? Mij zoon "haat" mij. Om vervolgens in mijn armen in slaap te vallen....
    xCruella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoort appelstroop niet in je oor dan?

    BeantwoordenVerwijderen