dinsdag 19 november 2013

Onverkwikkelijkheid allover.

Momenteel zit ik in een vrij onverkwikkelijke griep-esque situatie. Gisteren begon ik mij daar te hoesten, dat Hond1 er geen brood van lustte zeg. Vannacht was ik wakker van 02.00-04.00 en ik was daar niet echt blijde mee. Ga ik potdikke een keer op tijd naar bed, slaap ik de halve nacht niet. Bepaald irritant. Ik keek zo op Facebook, op NU.nl en aanverwante zaken en nadat ik me vergewist had van het feit dat ik werkelijk álles wist van de akeligheid in de wereld, kon ik weer slapen. En natuurlijk nadat ik de Achterklap had gelezen, want dat is waarlijk waar ik me vooral voor interesseerde. Arme Trijntje, trouwens.
Terwijl ik heel zelf medelijdend in de sponde lag, dacht ik aan diverse zaken;

Dit weekend kocht ik mij namelijk een paar heel lelijke dingen die ik op de muur plakte. Het zijn rondjes in de kleuren roze en blauw, die je tegen de muur plakt, teneinde de gaten en butsen in de muur te verbloemen, die daar in komen door openzwaaiende deuren.

Ik liep er tegenaan in de Blokker hier in het Dorp, en ik was in mijn nopjes zeg. Nahh, voor 1 euro had ik nimmer meer gaten in de muren! Of nou ja, de gaten zitten er nog wel natuurlijk, vanwege omdat wij de koelkast deur niet zachtjes schijnen te kunnen open doen, en ook de deur in de gang beneden niet. KLATS gaat dat altijd hier. En niet alleen door Zoon2.
Maar, ik zou de gaten verhullen en ze zouden niet groter worden.
Vrolijk begon ik met plakken en testte daarna een keer of tien met openslaande deuren hoe ze heel mooi tegen het rubberen rondje aanklapten. Mooie bezigheid.

Slechts luttele minuten later twijfelde ik alweer. Wát een lellijke dingen op mijn muur.
Had ik eerst een witte muur met een beetje beschadigingen, nu heb ik een witte muur met beschadigingen en roze en blauwe, vrij grote, rondjes erop geplakt. Elke keer als ik er langs loop zie ik uit mijn ooghoek iets opdoemen, waarvan ik meteen denk dat het een spin of anderszins akelig beest is.

'HAHAHA wat heb jij nu weer?' Kwam Zuske ook binnen met haar mening.

'Wat is dat?' Rolde Zoon1 met zijn ogen.

'Hee, goed van jou, heb je er nog meer?' Kwam Echtgenoot met het idee het ganse huis onder te plakken.

En Zoon2 had nergens last van, die denkt alleen aan pepernoten en Sinterklaaslolly's die ik in een vlaag van verstandsverbijstering kocht.

Maar ja, om die dingen nu weer van de muur te halen, is ook weer zo wat. Zul je zien dat dat niet gaat en ik ook nog een soort aftandse plakzooi op de muur heb zitten. Gedoe, kortom, gedoe. En dat voor 1 euro. Och mijn leev'n.

Vanmorgen werd ik evenwel nogal akelig wakker en Echtgenoot zag dat allemaal zo aan en besloot de ochtend thuis te werken teneinde de Zonen te verzorgen en alles, zodat ik heel kwijnend en hoestend kon blijven liggen. Een goed man, ja.
Ik kreeg een broodje en thee en een appel en de Zonen kwamen mij luid huilend vertellen dat het zo érg was dat mamma zo ziék was.

'Jaaahh' kermde ik. Want dat is een voordeel van een mannengezin he. Die kijken helegaar niet op van een beetje aanstellerij. Die vinden dat een heel logische zaak. Kermen, kwijlen, huilen en hoesten. Niks nieuws onder de zon.

Ergens tussen de middag sleepte ik me uit bed, deed wat aan persoonlijke verzorging en nam een koffie, en toen dat allemaal redelijk goed ging, ging Echtgenoot naar zijn werk.
De ganse middag verliep een iet of wat slonzig, met een gruwelijke soort cholera-achtige situatie die ik liet zien op het schoolplein, terwijl Zoon2 met een mijter op in de modder danste, maar alla, we waren allemaal nog in leven, dus ach.

En normaal ben ik erg van de patat-tegen-ziek-zijn, nu kookte ik Echtgenoot een broccoli en paprika toestand en ik voel me waarachtig al stuk beter. Een wijn tegen het hoesten, een nieuw kastje van Vriendin L waar ik Mariabeelden op zette en de Zonen die zoet gingen slapen, en ik kan morgen heus de dag weer aan. Maar goed ook, want het is borrelavond morgen met de meisjes. En ik moet toch wel waarlijk zieltogend zijn om die te laten schieten.
2 opmerkingen:

  1. Weer goed gelachen....ik zie het zo voor mijn ogen....hier is den bluts in de deur van de frigo.....van altijd te wild open te zwieren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha Vee, Frigo is zeker koelkast? Hier dan hetzelfde...hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen