donderdag 8 augustus 2013

World peace en alles.

Mijn Facebook ontplofte zowat twee weken geleden, toen ik plaatste dat ik mee had gedaan met een schrijfwedstrijd gebeuren van tijdschrift de Flair. Die kwam ik maaaanden geleden tegen via Twitter en ik deed mee. Ik doe wel vaker mee aan dat soort dingen, met wisselend resultaat. En nu even enorm opscheppen. Ik heb een keer in de Volkskrant gestaan, met een enorme column, In De Zaterdagkrant. Dit was in 2006 geloof ik, maar ik vertel er gaerne over hoor. Ik heb een keer in de Viva gestaan, met een column over dat ik acht en twintig dertig was geworden, en ik heb een keer een verhaal geschreven voor Radio2, dat op eerste kerstdag op de radio is voorgelezen door een BN-ert. Heul cool allemaal ja. Ja.
En deze keer kreeg ik een mailtje van een mevrouw van de Flair dat ik was uitgekozen om geplaatst te worden. JEUUUUHHHHH mailde ik terug. Zoiets, dan. En ik deed van: WANNEER DAN EN WANNEER PRECIES EN VERTEL ER MEER OVERRRRRRR. Uiteindelijk moest ik van aaaaalles over mezelf vertellen en foto's sturen die steeds de verkeerde grootte hadden en alles en ik werd al een beetje niet goed, maar toen kwam het verlossende woord, dat ik in week 33 in het blad zou staan.
De opdracht was Een Column te schrijven van 400 woorden. Dat had ik gedaan en ik zou ook twee tijdschriften thuisgestuurd krijgen.

En toen kreeg ik gisteren bericht van de vrouw van Vriend2 van Echtgenoot, dat zij leuk het blad had gekocht. Waaaaat, deed ik. Want ik wist van niks zeg. Dus ik flatste het bericht op Facebook, logischerwijs, nog voor ik zelf ook maar iets had gezien. Want ik heb niks in de bus gekregen zeg. Naahh.
En fietste gisterenavond samen met Zoon2 langs diverse supermarkten en kocht mijzelve een aantal exemplaren. En vertelde luidkeels aan Zoon2 'dat mamma in het blad staat zeg'. Ik denk wel dat mensen het hoorden. Dat was ook de bedoeling. Het was wel een beetje raar, want Zoon2 bleek helemaal niet naast me te staan, terwijl ik tegen hem orakelde over zijn moeders nieuwbakken beroemde status. uch

Ik bladerde direct door naar pagina 43, en zag mijzelve op de foto. En mijn tekst. En ook een beetje tekst die ik me niet echt herinnerde. En ook zag ik dingen niet, die ik me toch echt wel herinnerde. Kortom, er is wat in gesneden en aangepast.
Maar BOEIEN. Ik sta erin en ik vind het allemaal reuze stoer.

Helaas is niet de link van deze site geplaatst, waar ik een beetje op hoopte. Maar toch zag ik in mijn statistieken dat er wel degelijk op me gegoogeld is. En zo ziet een meisje dat graag he.

Het is een stukje, een beetje anders dan u van me gewend bent, maar ja, je houdt je aan 400 woorden en houdt rekening met het feit dat niet iedereen je grappen altijd maar leuk vindt gek genoeg. Dat er wat dingen aangepast zijn, is ook niet erg, dat dingen een beetje uit het verband zijn getrokken.... alla. 'Dit is Kristel. Zij verloor twee dagen geleden haar baan', is namelijk niet helemaal de waarheid en de realiteit, maar ach, in zo'n blad staan wel vaker dingen die niet helemaal zo zijn als ze lijken.
Want ik weet niet hoe het met u zit, ik ben nog nooit vijf kilo afgevallen door twee dagen oefeningen te doen terwijl ik komkommer met roomkaas eet hoor. En ik krijg het nooit voor elkaar om 'met drie basisstukken vier weken lang elke dag een andere outfit te dragen' of wat voor kwatsch er dan ook altijd instaat. Dingen die ik overigens altijd graag lees en ook wel geloof, bij tijd en wijle. Maar dat terzijde.

In elk geval. Kern van verhaal. Koop de Flair. Heus leuk.

En dan wil ik bij deze iedereen bedanken zonder wie dit niet mogelijk was geweest, ik ben voor world peace en ik draag deze Flair op aan mijn Vriendinnen.

mhihihihihihihiii

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schrijf je toch heerlijk. Grote glimlach op m'n gezicht als je bericht lees. En nu ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar je stukje in de Flair. Misschien maar eens even stiekem in de winkel kijken bij het tijdschriften rek. Bladzijde 43, ik ga 'm onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow!!! Top! Maaruh, ik had je hier allang ontdekt,.. De flair loopt zooooo achter, heel 2012.,.. Maar verdiende roem; ik zeg "een boek!"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe gaaaaaafffff! En weet je? Ik kan zeggen dat ik je al 'kende' voordat je beroemd en bekend werd! Jeeh! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Plien, Leonieke en Evelyn...ja he :) Hartelijk dank voor de leuke reacties!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow! Nou, dat verbaast me eigenlijk helemaal niets! Hartstikke goed van je!

  BeantwoordenVerwijderen