zaterdag 27 oktober 2012

Het goede nieuws en de logische redenering.

Oeh dat is toch zo leuk he, van Facebook en Twitter en alles. Je kwakt er zo je goede nieuws op en iiiieeedereen en aaaaal je vrienden reageren dan met allerhande leuks en gezelligs. Daar knapt een mens danig van op zeg.
Ik zit er aan te denken om voortaan gewoon mijn ganse leven op Facebook te zetten.
Oh.
Haha.
Ja dat deed ik al dus.

En ook nog hier, allee, ik heb echt geen geheimen hee.
Nee, geen geheimen.

MAAR WEL EEN NIEUWE BAAN!!!

Gisteren werd ik gebeld door het bedrijf van het gesprek van afgelopen week, en ik mag a.s. donderdag 1 november beginnen. Ik moest me wel een beetje inhouden om niet heel hard te gillen door de telefoon, want je weet niet hoe zo'n man dan reageert he. En om nu bij voorbaat alweer de boel in het honderd te laten lopen is ook zo wat. Het zou immers zo maar kunnen dat hij dat niet leuk had gevonden, gegil in zijn oor. Ja iedereen is ander tenslotte.
Het goede nieuws is bovendien ook nog, dat de werktijden onder de schooltijd van Zoon1 zijn. Dus ik heb meteen de BSO opgezegd tot groots en meeslepend plezier van het kind.
Zoon1 is namelijk niet zo'n fan van de BSO. Vanwege omdat de juffen niet zo leuk zijn en bovendien wil hij gewoon naar huis, 's middags. Kan ik me goed in vinden en daarom zijn we allen nu heel blijde. Niet nadat Zoon1 eerst best wel boos werd toen ik hem vertelde dat ik weer aan het werk zou gaan. Maar daarna kwam ik met zijn goede nieuws en kreeg hij gewoon rode wangen zeg, van blijheid. Dat doet een moeder goed hoor.

En zo al met al was ik dus maar 3 maanden werkeloos. Wat ik heel netjes vind. En ik heb me geen seconde verveeld en het was echt wel heel prima om wat meer thuis te zijn eigenlijk.
Natuurlijk heb ik geen van de plannen uitgevoerd die ik bedacht had, voor de tijd dat ik thuis zou zijn. Helegaar is er niks geschilderd hier in huis. Wel heb ik mijn kast opgeruimd, maar dat is alweer een tijdje geleden dus daar zie je niks meer van hoor. Ook heb ik niet veel meer stukskes geschreven.
Om dit alles goed te maken fluisterde ik Echtgenoot in dat ik even zijn boor nodig had. En wat spijkers en schroeven en weet ik wat dinges. Ja daar schrikt hij altijd een beetje van, maar dat is ook de bedoeling. En alras hingen er diverse dingen aan de muur waar ik ze bedacht had. Natuurlijk niet door mijzelf gedaan, want er zijn dingen die je niet door mij moet laten doen, en een daarvan is boren.

De komende week ben ik nog drie dagen thuis voor ik weer kan beginnen. Ik ben zeer benieuwd zeg. Ik ben ook wel blij dat ik al bij de sollicitatie blauwe nagellak op had, want ik ben niet van plan om opeens te doen of ik au naturel ben en alles. Je moet de dingen gewoon niet mooier maken dan ze zijn immers. Behalve dan je nagels. Bijvoorbeeld.

Verder hadden Echtgenoot en ik hier gisteren weer het traditionele de-klok-gaat-een-uur-terug gesprek. Ja, heus vermakelijk.

Echtgenoot: de klok gaat een uur terug
Ik: HEL EN VERDOEMENIS
E: nou ja, vanavond doen we de jongens wat later naar bed en dan komt het wel goed.
Ik: HELEMAAL NIET WAAR SLAAT DAT NOU OP
E: Hoezo?
Ik: Serieus?
E: Watte?
Ik: Je weet niet dat we dit gesprek al jarenlang twee keer per jaar voeren?
E: Ja irritant ja.
Ik: JA INDERDAAD.

Nou en toen keken wij elkander zo eens aan en riepen nog wat heen en weder en ik besloot dat het aan mij niet zou liggen zeg, dus Zoon2, want daar gaat het natuurlijk met name om, zou iets later naar bed gaan. Want dan is het in elk geval niet MIJN schuld he, als het kind morgen om 05.00 zijn ledikant wenst te verlaten. Neen, niet mijn schuld. Ik vind dat een logische redenering, persoonlijk.7 opmerkingen:

 1. Wouw, gefeliciteerd! En succes morgnochtend. Vrees dat wij hier ook veel te vroeg naast ons bed staan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank, en jij ook succes....echt ik haaaat die wintertijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wil Pril-Timmerman27 oktober, 2012

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan Kristel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En onder schooltijd, hoe gaaf! Nog 1,5 vrij en dan aan de slag: succes!! En veel plezier vooral natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En onder schooltijd, hoe gaaf! Nog 1,5 vrij en dan aan de slag: succes!! En veel plezier vooral natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen