donderdag 13 juni 2013

Van de stofzuiger, bouwvakker en billetjes

Van de week kocht ik een nieuwe stofzuiger, wegens zijn stukkende voorganger. Nadat ik al een paar dagen op mijn knietjes moest liggen met de slang in mijn ene hand en het zuigdinges in de ander, omdat de hele boel niet meer aan elkaar bleef zitten, was het ik nogal zat en bestelde fluks een nieuwe op internet. Toen het ding werd bezorgd, was ik daar nogal mee in mijn nopjes zeg. Pakte de hele boel uit en zette alles in elkaar en zette het op een zuigen. Nah, wat deed hij het goed. En kijk toch eens aan wat een prettig lichtgewicht gebeuren en wel zes meter snoer, oh oh, wat was ik in mijn nopjes. Tot ik er zo eens bij ging zitten en bedacht dat het toch wel rap achteruit gaat met me, als ik al zo blij ben met notabene een Stofzuiger. Allemachtig, dacht ik. En maakte snel plannen om een avontuurlijk leven te gaan leiden. De details moet ik nog uitwerken.

Gelukkig was er gisteren een lichtpuntje. Met Vriendin2 en onze Zonen2 fietste ik door Het Dorp, toen Vriendin2 mij toeriep dat er zojuist naar mij gefloten was door een heuse bouwvakkert. 'Kiiiind' zei ze. 'Er werd naar je gefloten! Terwijl je notabene Zoon2 achterop de fiets hebt! Op je oude dag!' 'Waaaat? WIIIEE WAAAR?' deed ik terwijl ik wild heen en weer keek. En ik wilde eigenlijk terugfietsen om te kijken en het moment hopelijk dit keer mee te maken. Dit vond Vriendin2 niet nodig. Zij is ook meestal wel de verstandigste van ons twee, dus ik moest berusten in het feit dat het wél gebeurd was, maar dat ik het niet had meegemaakt. Ach. Toch leuk. Ja, ik maak wat mee hier hoor. Maar serieus, daar knap ik van op hoor. Ik vind persoonlijk helemaal niks mis met fluitende bouwvakkers. Bij voorkeur had ik nog wat schunnige opmerkingen naar mijn hoofd gekregen, zeer seksistisch liefst ook nog. Zo ben ik.
Nu had ik vorige week ook al heuse sjans, toen ik met Zuske in een nachtelijk etablissement verbleef, en ook daar vond ik slechts wat positiefs van. Een leuke baardige man verkondigde mij dat ik er toch waarlijk leuk uitzag. Dat hij daarna in zeer dronken toestand door zijn vrinden het pand uit werd gedragen, daar sloeg ik gewoon geen acht op.

Ja, ik maak wat mee hier.

Overigens ging er aan de fluitende bouwvakker een nogal minder florissante gebeurtenis vooraf. Met Vriendin2 en onze Zonen was ik in een speeltuintje, waar wij koffie dronken in de zon en de jongens zich vermaakten met allerhande speelgoed, en alles leek even heel prima, wat niet zo vaak het geval is, tot het moment dat haar Zoon ons ineens, compleet in zijn bloot, tegemoet kwam rennen. Wij keken elkaar aan, ik brulde van het lachen en Vriendin2 rende rap haar zoon tegemoet om hem eens duchtig weer aan te kleden. Haha, deed ik. Die Zoon van Vriendin2 toch, wat een boef, haha. Terwijl ik mijn koffie opdronk. Tot ik in mijn ooghoek een paar kleine witte billetjes zag die ik direct herkende als die van eigen Zoon2. 'Argh' spuugde ik mijn koffie uit. En rende richting zandbak. Daar stond het kind, met slechts nog zijn shirtje aan, mij zeer verheugd aan te kijken. Zoooon, wat dooeooee jeee? Vroeg ik zoetsappig. Welnu, zo bleek. Hij deed een plasje. Midden in de zandbak. Ik kon er niks meer aan doen.
Ik keek schichtig om me heen en ontmoette de blikken van twee andere moeders die er de humor duidelijk niet van inzagen allemaal. Zulke moeders heb je he. Ik keek de andere kant op en ontdekte gelukkig een andere mevrouw die nogal zat te grinniken in haar eigen koffie. Ik wilde me nog inhouden, maar terwijl Zoon2 zo eens even zijn piemel stond uit te schudden, moest ik toch werkelijk heel onbehoorlijk hard lachen. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA deed ik, en Z2 keek er bepaald verschrikt bij. Ik kleedde het kind aan, terwijl ik nog zo'n beetje halfslachtig probeerde te vertellen dat het heus niet netjes was en dat er ook wc's waren en dat wij toch niet op het strand waren en alles. Dit kwam allemaal minder opvoedkundig over dan de bedoeling was, met name natuurlijk omdat ik bulderde van het lachen. Ik zocht een schep, hatselde het plaszand bij elkaar en droeg dat naar een vuilnisbak en vond daarmee de zaak afgerond. Kocht voor de jongens een snoepje en vatte de ochtend samen als geslaagd en gezellig.
Denk alleen niet dat ik er snel weer mag komen kom.

Maar thuis kreeg ik een cadeautje van Echtgenoot en een dikke zoen van Zoon1. En in de kast staat mijn stofzuiger.

6 opmerkingen:

 1. Wat maak je toch mee.... Zit hardop te lachen. Heb hier trouwens ook zo'n stofzuiger.... Word over twee weken 30! Zou ik ook zo blij zijn met een nieuwe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, echt? Die van mij was pas 1,5. Erg he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn wij zussen met tien jaar en een landgrens verschil ?
  Ik ben ook altijd fier als ze op mij nog fluiten....
  Ik ben ook blij met een nieuwe dweil enzo
  En onze ferre heeft vanzeleven in het midden van de speelweide op school een plas gedaan......thuis mag hij dat toch ook tegen een struik, zei hij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HAhahaha Vee, ik lach altijd zo om jou!!Blij met een nieuwe dweil, hahahahahaa.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha! Zijn de onpedagogische momenten niet de mooiste momenten met de kinders? Ik daggutwel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja precies, vind ik ook Evelyn :)))

  BeantwoordenVerwijderen