maandag 18 juni 2012

Het weekend waarin ik onder andere heel charmant was.

Nu, het was een fijn weekend zeg ik u. Met eten bij de Favo Ex, waardoor ik op het werk een heule discussie kreeg zeg, met een collega die vond dat ik bepaald een ontaarde Echtgenote ben, door mijn Echtegenoot mee te tronen naar mijn Favo Ex en zijn Verloofde om daar te verpozen en te eten. Nu, daar was ik het niet mee eens hoor. Waarlijk, wat een onzin. Favo Ex is een heel vrindelijk en bovendien grappig en hartelijk mensch, ik zou mijn E toch waarlijk wel naar erger dingen kunnen meenemen. Verloofde van Favo Ex is een heel lieve en leuke verloofde, die bovendien het lievelingseten van Zoon1 bereidde, waar je toch niks dan dankbaar voor kan zijn, al was het puur bij ongeluk ende toeval.

Wij dronken zo een wijn in de tuin, aten een smakelijk diner en waren op tijd weer terug om Zoon1+2 te bedde te leggen, heel prima dus allemaal, het was erg gezellig.

De avond daarvoor was een wondere avond, ook nog. Vriendin2 en Zuske deden mee aan de Grachtenloop van 5 kilometer, waar Vriendin1, Vriendin3 en ik ons heel lafjes en beschamend voor hadden afgemeld. Maar wij keken wel natuurlijk en hadden een spanddoek en drinken en wij hebben zo hard toegejuicht dat wij best een beetje moe werden zeg, het was bepaald uitputtend. Maar daarna dronken wij een hoop bier en waren wij o zo trots op onze sportieve hardlopende geliefde vriendinnen.

Zondag was een prima dagje vol activiteiten waar Echtgenoot en ik ieder een Zoon onder ons arm namen en de dag afzonderlijk van elkaar doorbrachten.
Des Avonds zetten wij ons tesaam op de bank voor Het Voetbal.
Nu, dat was natuurlijk een beetje een domper, hoewel ik me ondertussen goed vermaakte met de vriendinnen op onze Whatts-app groep en Twitter en Facebook, waardoor ik het zelfs in mijn hoofd haalde om te lachen. Te làchen. Terwijl Portugal scoorde. Dat vond Echtgenoot niet zo leuk, zei hij. 'Je hoeft ook weer niet te lachen hoor' is wat hij zei.
'Oh. Nou. Tssk. Sorry hoor' Zei ik.
Ja, wij zijn echte sfeermakers.

Ondertussen zat ik met een hoofd vol modder en huishoudfolie, want ik had mijn haar in de henna gezet.
Dat doe ik elke 5 weken ongeveer, en dat is niet zo charmant hoor. Hoe ik er dan bij zit.
Maar ik vind dat niet zo erg, eigenlijk. Ik kan potdorie toch niet àltijd maar charmant zijn.
Eens in de paar weken een hoofd vol stinkende modder, nou en.
Nja.

Iets eerder die avond was ik net begonnen om met handschoentjes aan de stinkende bende op mijn hoofd te kwatsen, toen Zoon2 uit zichzelve op het potje ging zitten en een poep deed. Een poep!
Naaah, hoera Zoon2! Wat goed! Jeeuh! Brulde ik.
Echtgenoot stond onder de douche en juichte ook mee.
Zoon1 kwam aanrennen en braakte bijkans de badkamer onder, want toen Zoon2 van het potje afstapte, zag alles er zeg maar niet zo netjes uit bij hem.
Ja, dat is een lekker verhaal voor u.

Nu, Zoon2, liefje, loop jij maar naar pappa in de douche hoor, zei ik.
Zoon2 deed wat ik vroeg en Echtgenoot kreeg een met poep besmeurd kindeke in de douche.
Ik kon namelijk niks, vanwege de modder aan handen en haar.
Ja, kan ik het helpen.

Uiteindelijk was alles weer goed en schoon hoor.
Behalve de badkamer.

En vanmorgen moest ik in de stromende regen naar school met de kinders, en toen we in de klas kwamen, zei de juf tegen Zoon1; Ben jij met de FIETS gekomen?
Dat zijn ze niet gewend he, in Het Dorp. Een natte broek van de regen.

Eenmaal weer thuis zette ik Zoon2 voor de tv teneinde zelf een troostend kopje koffie te kunnen drinken in alle rust, toen bleek dat de kindertelevisie er nog niet was, omdat er nog door allerlei mensen kennelijk nog geleuterd diende te worden over dat vermaledijde voetbal.
En dat zinde me niks hoor. Wat moest ik dan met het kind aanvangen?
Maar gelukkig hoorde ik vrij snel het Teletubbiemuziekje alweer.
Het was weer spannend zeg.

En op mijn werk zijn er allerhande ontwikkelingen die van mij vragen dat ik zakelijk doe en nadenk over geld en gesprekken en mails en alles en daar word ik danig nerveus van.
Want ja natuurlijk doe ik immer zakelijk en heus professioneel en alles, ja, nee, zo ben ik echt, altijd en altijd, maar nu gaat het over mezelf opeens he. Dat is heel anders. Brr. Wordt vervolgd.

5 opmerkingen:

 1. Ik ging ook altijd naar m'n favo-ex. Vonden hij, de kinderen en pappalien ook leuk, alleen zij (zijn nieuwe vlam) wat minder. Maar nu is hij dood en zijn vriendin kan nu eerlijk toegeven dat zij er eigenlijk geen zin in heeft, in mij. De ziel.

  Let een beetje op, dat je er goed uitkomt zo op je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah ja Mammalien, dat is heel verdrietig van jouw Favo Ex...:( En tja, de nieuwe vriendin....dat kan kennelijk minder leuk uitpakken, wel jammer.

  En dank, ben er druk mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha: het was bepaald uitputtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Novy, haha, ja dat is lachen met mij, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had zo graag een youtubefilmpje van de badkamerscene gehad,. Te leuk, en het ultieme anticonceptiefilmpje voor tieners denk ik,. Wij zijn hier nu een jaar of zes uit de teletubbies, heb ik nog spannende ontwikkelingen gemist? Of is t net als "the bold" en kan je zo weer meekijken?
  Stel me baby lalaatjs voor, of een vechtscheiding tussen dipsy en tinkiewinky,..

  BeantwoordenVerwijderen