donderdag 31 mei 2012

Over een boot en een schuitje en alles.

Zeg, dat is mij hier een periooooode, een periooooode! Nee, dat bent u niet gewend van mij natuurlijk, maar allee, er gebeuren nu dingen, allemachtig toch.

Allereerst kwam daar Echtgenoot opeens op de proppen met een gewonnen schrijfwedstrijd. Dn Man schreef zo eens een verhaal en komt nu in een bundel. Een echte met bladzijden en alles. En dat je die dan kunt kopen. In de winkel. Een heus boek, waarin dan staat, dat hij de auteur is. Warempel!
Dat gaat hier maar zo allemaal he.
En oh, ik ben trots! En heel erg jaloers Nee maar echt, hoe cool. En hij heet Cees en heeft een baard, wat dunkt mij toch echt heel geschikt is voor een heuse schrijver. Dat past allemaal prima bij elkaar.

En ik kan natuurlijk een nieuwe jurk kopen voor als ik straks aan zijn arm naar het boekenbal ga.

En vorig weekend gingen we naar Drimmelen. Mijn moederke werd 60 jaar en zo kregen wij met de hele familie een weekendje weg cadeau, bij wijze van feestelijke viering en natuurlijk genoeg'lijk samenzijn. Wij met ons vieren, Zuske en natuurlijk dn Ouders met hun hond Nico. (Nico is lief, grappig, edoch een weinig aan de nerveuze kant en hij verliest nogal wat snot en kwijl. Tegen je benen).
Ach, en dat was leuk! Wij hadden een erg leuk vakantiehuis, met een leuke tuin en alles erop en eraan en de zon scheen zo fijn en er was een tuin en een barbeque en mijn vader huurde een boot waarin Zoon1+2 met hun zwemvestjes de dag van hun leven hadden.


Ja, zo fijn. Drimmelen zelf is niks behalve wat huizen en een haven en een patatkraam. Maar heel eerlijk, wat heeft een mens meer nodig dan een boot, de zon, een biertje en patat. Ik zou het niet weten.

Wij hingen zo wat slingers op voor ons moederke en Nico stond des morgens om 05.30 door het huis te balken, nog vòòr de haan van de buren als een dolle de dageraad begroette, of wat zo'n beest dan ook doet he. En Zoon2 vond dat hilarisch leuk zeg. Die balkte de hele dag zo van Kukeluuu.


Ach en toen waren we maandag weer thuis, en was het weer meteen ook wat minder, maar hee, er moest weer gewerkt worden immers, ook al heeft Zoon1 vakantie die om die reden samen met Zuske naar de Linnaeushof toog. Om aldaar te spelen, waar ik groen van jaloers op mijn werk zat, naar de fotootjes te kijken die ik gesmst kreeg.
De week is verder van de wat minder plezierige. Zorgen om Zoon1, die de afgelopen periode met wisselende klas en alles toch niet helemaal zonder kleerscheuren lijkt door te komen, wat zielig is voor hem, maar ook wel een beetje voor ons, want de emoties van een 6-jarige, die zijn toch bepaald niet de onderschatten hoor.

En dat werk he, waar het mooie is dat de collega's en ik onderling allemaal lief doen tegen elkaar, zittend in hetzelfde schuitje en alles. Beetje jammer dat het een zinkend schuitje is alleen. Daar knapt een mens toch niet van op, blijkt. De onzekerheid en de irritatie, die eigenlijk best wel met de dag erger worden. Het werk wat altijd een uitlaatklep was, van de dagelijkse dingen thuis, is nu een bron van stress en helegaar niet ontspannen, gezellig of enigszins opwekkend.

Maar ik ben een opgewekt meisje hoor. Dus ik drink zo eens een hoop wijn met de vriendinnen en dat is altijd een heel goed idee in allerlei omstandigheden. En ik denk zo eens hard na over wat er toch allemaal staat te gebeuren en wat ik toch eens allemaal zal gaan doen.

Misschien moet ik een boot kopen, ik zal Echtgenoot eens consulteren wat hij van plan is te doen met AL het geld dat hij gaat verdienen met zijn schrijversaspiraties. Dan koop ik ook een haan voor Zoon2. Gewoon als pesterijtje. En die stel ik dan in op 05.00, dat zal hem leren.

4 opmerkingen:

  1. kristel b aan arm van bebaarde Cees met baard. ik kan nu al niet wachten op t boekenbal verslag in de prive!
    goed man!
    en ja, dat leven rent maar door en door he, met huiseljke beslommeringen, werkdieptepunten etc. maar zolang je dat zo kan beschrijven zoals jij is er niks aan de hand wat mij betreft :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leonieke, daar klaar ik nu helemaal van op zeg, op de vroege morgen!

    BeantwoordenVerwijderen