dinsdag 21 februari 2012

Echt enorm goede kooktips.

Op Facebook plaats ik zo af en toe eens een foto van het eten dat ik op dat moment maak, omdat ik dan zelf vindt dat het er nogal smakelijk uitziet en dan vind ik dat ik geen andere keus heb dan er een foto van maken en aan aaaaaal mijn vrinden laten zien.. Tja. Dat doet een mens zo tegenwoordig. Maar! Het leuke nieuws is, dat ik u nu ga vertellen welk een zaligheden ik de laatste tijd zoal heb gemaakt, en die Zelfs De Zonen Hebben Opgegeten! Nu, als dat niet iets is waar ièdereen op zit te wachten, weet ik het ook niet meer.

Mocht u onderstaande nu ook willen maken en genieten van de geneugten van mijn haute cuisine, dan raadt ik u aan, om alles preciès zo te doen zoals ik opschrijf, want anders sta ik niet in voor de vrees'lijke gevolgen.

Enfin. (Enfin! Serieus, ik wacht al jaren op het moment om dat vreselijke woord een keer te kunnen gebruiken! En ziehier! Nah, ik ben er stil van.)
1.


Dit is dus Kip Met Roomkaas En Pesto. Ja, heus heel restaurantesque.
U neemt een paar stukken kipfilet, en haalt de vieze witte fludders eraf. Dan met een scherp mesje opensnijden in het midden, maar niet helemaal doormidden.
Dan neemt u roomkaas. Philadelphia bijvoorbeeld. Ik neem altijd gewoon een huismerk van de supermarkt. Dat flots je zo in de opening van de kip. Lekker veel, een paar lepels er zo in proppen, niet netjes zodat het er ook een beetje buiten zit.
Daarna neem je een potje groene pesto. Kan natuurlijk ook verse gemaakte zijn, maar ik vind dat altijd een beetje teveel gedoe. Met een lepeltje ook daar weer niet te zuinig van nemen en dat zo over de hele boel heen flatsen en uitsmeren. Mmm.
Peper en zout eroverheen, waarvan ik dan weer wel echt verse gemalen peper neem, en dan is het klaar! In ovenschaal, ingevet met olijfolie en dan de boel in een goed hete oven, 220 graden, een half uurtje.
Dan is de kip niet droog, de roomkaas niet geschift en de hele boel loeiheet, dus wel oppassen als je alles in een grote hap in je mond wil stoppen.

Daarbij serveert u:
2.


Dit is Sla.
Veel meer kan ik er eigenlijk niet van maken. Maar wel heel smakelijke sla hoor. Ja, ik ga hier geen viezigheid neerzetten natuurlijk.

U neemt een zakje gemengde sla van de supermarkt. Of gewoon een krop sla natuurlijk, maar ik vind dat altijd een gedoe, want maar ietsje goedkoper en ik geef uiteindelijk de helft aan Cavia1+2. Daarbij is een krop zooo onhandig in de koelkast vind ik. En in een zakje zitten altijd leuk allerlei soorten.
Daarbij neemt u een avocado, een goed rijpe, anders is het niet te hachelen. Snijd die in stukjes. Dan een bakje gepelde walnoten. En twee tomaten. Hak de tomaten in stukjes en haal het drab eruit. Gooi de hele boel in een bak en hutsel door elkaar. Eventueel kan er nog mozzarella in stukjes bij en pijnboompitten, maar die had ik niet in huis.
Dan neemt u honing-mosterd dressing. Ik heb een heul lekkere gevonden bij de Hema, in een snoezig flesje bovendien, en slinger daarvan vrij veel over de boel heen.
En dat was dat. Zoon1 eet hier alleen de walnoten van en Zoon2 de tomaat en de avocado, maar toch, het is iets.

Bij dit alles serveert u bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, waar niet veel aan uit te leggen valt en als u dit alles doet met een schort om, zal grote bewondering uw deel zijn. Ik was het schort vergeten, dus ik denk dat daar het gebrek aan bewondering vandaan kwam hier thuis, maar dat is dus mijn eigen schuld.

Eet smakelijk, of, zoals mijne zuster en ik gisteren vroeger altijd zeiden: Bon Ape Tiet!

En mocht u hier nu echt danig van onder de indruk zijn, wat ik me best kan voorstellen, dan heb ik nog veel meer waar dit vandaan kwam.

10 opmerkingen:

 1. wow,..ben er stil van. en gekker nog; ik ga t morgen gewoon compleet namaken. ( met uitzondering van die hemadressing dan, te ver fietsen). plakje spek nog om de kipfilet doen? of is dat te frivool?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat plakje spek hoorde ik vandaag ook van een collega is een Zeer goede tip vind ik, dus vooral doen! Ik hoor graaaag hoe het is bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaaaa hoezeeee Nicht!!! Dank voor de goede recepten ik ga ze zeker eens maken!! Ik zeg: schrijf een kookboek óf een aparte afdeling 'receptenblogs', en dan natuurlijk wel op jouw geheel 'eiguh wijzuh' want dat leest zo prettig (lees: hilaaaarisch), wat dan misschien weer als positieve uitwerking heeft, dat ik koken eens leuk ga vinden :-) X Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaaa Annenicht, ik weet nog veel meer, dus ik zal het zeker doen, zodat mijne lieve neef en nicht ook fatsoenlijk te eten krijgen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa, ik hou van dit soort recepten. Geen ingewikkelde ingredienten en zelfs door mij in elkaar te flanz(s?)en. Doe maar een apart receptenblogje ;-). X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Hilda, dat moet het voor mij ook vooral zijn, erg simpel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I am impressed, dus kom maar op met de rest van die recepten.

  Oh ja, die kip hè, wat wij doen is er ook nog ontbijtspek omheen wikkelen, verder hetzelfde recept jammiejammie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou kristel, ik heb hier enorm gescoord met jouw sla en kiprecept! Zelf mijn niet kipetende dochter riep dat ze t voortaan zo ook wel lustte. Zonder dat ik t zei riepen man en pubers dat t wel een restaurantje leek. Kijk, daat wordt n mens blij van.thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leonieke, wat erg leuk dat je het echt gemaakt hebt!!!

  Roelien, die spek ga ik zeker ook doen, mmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heb ik t dus na een half uur zoeken gevonden,.wil mn printer niet,...AAARGHH het leven gaat ook niet altijd over rozen,..maar ik geef niet op!

  BeantwoordenVerwijderen