zaterdag 31 december 2011

Heel veel leuke dingen

Toen ik gisteren zo eens een rondje Facebook maakte, leek iedereen met liefde afscheid te willen nemen van 2011. Kennelijk was het niet het meest fleurige jaar voor veel mensen. Ik ben het daar niet perse mee eens, maar ik ben dan ook een heel fleurig type he, ik zie de dingen best wel lollig in meestal. Ja. Het glas halfvol met chardonnay en de zon achter de wolken na de regen.
Ook gisteren even niet hoor, toen ik mijn net zo'n beetje geheelde teen weer in stukken brak door er een flesje nagellak op te laten vallen. Een flesje nagellak van twee meter hoog recht op dn teen doet pijijiijn echt, ik krijste wel een beetje.

Vroeger was ik altijd enorm bezig met Goede Voornemens. Ik had daar zelfs een boekje voor, waar ik dan altijd heel serieus van alles in opschreef, waarmee ik mijn leven en karakter en huisgenoten en financiele situatie en kapsel en kledingkast enorm zou gaan verbeteren.
Ben nog altijd beetje bang daarvoor.
Ben boekje namelijk al jaren kwijt.
En kan dus overal zijn. Brr, best wel voor schut als iemand dat leest ooit.

Maar ja, vroeger was ik ook altijd enorm bezig met Wat Te Doen Met Oud En Nieuw. Er moesten kaartjes voor feesten komen en onmogelijke schoenen en glitterhaarlak en grote oorbellen en al. En hoewel ik van de laatste twee nog steeds het belang wel inzie, vul ik nu de laatste avond van het jaar best wel graag anders in dan vroegerrr.
Echtgenoot en ik bleven thuis, samen, en wij hadden voor die gelegenheid een diversiteit aan dvd's, hapjes en drank in huis gehaald.
Oh.
Dat hebben we altijd.
Nou ja, waarom stoppen met iets wat goed bevalt, denk ik dan maar.
Zeker op zo'n avond. Dat zou gewoon raar zijn, immers.

En ik kwam toch nog zo wat te denken over het nieuwe jaar. We gaan in elk geval nièt verhuizen, dit keer. Ook al is dat in ons leven heus een heel olijk ritueel, dit jaar slaan we dat even over.
Natuurlijk hoop ik op een jaar vol met leuke dingen, want dat is immers wel zo gezellig. En ben ik van plan om de mensen en dingen die me energie kosten op een verkeerde manier, gewoon te negeren. Gelukkig zijn dat al onbeduidende mensen, dus ik denk dat dat me makkelijk af zal gaan.oei, onvrindelijk zeg

En gisterenavond, toen ik met Echtgenoot een paar fijne flessen opentrok, van lieve mensen leuke berichten kreeg, Zoon1 wakker werd en met zijn slaperige gezichtje zeer verrukt was van zijn middernachtelijke wakker-zijn en Zoon2 gewoon doorsliep, had ik toch waarlijk niet heel veel meer te wensen.
En kan ik alleen maar voor iedereen ook een Echtgenoot en Zoon1+2 en Vriendin 1t/m4 wensen, in elke vorm.
En omdat dit weer al te zoet klinkt en ik bijna een beetje moet braken, net als Zoon2 vanmorgen in ons bed, nadat ik hem een heel gelukkig nieuwjaar wenste, zal ik u vertellen dat Zoon1 tegenwoordig kan lezen en daartoe van zijn vader een moppenboekje heeft gekregen, waardoor ik op elk moment van de dag een diversiteit aan moppen en raadsels naar mijn hoofd krijg van het kind. Ja, echt HEEL grappig ja. Vooral omdat hij denkt dat ik echt elke keer moet lachen als ik voor de 38e keer dezelfde mop of raadsel hoor.

Wat geeft licht, èn kun je eten?

Kaarsfondue.

Ja, het belooft een mooi jaar te worden.

2 opmerkingen:

  1. klinkt als een goed oud en nieuw, met uitzondering van dat in bed braken dan,dat dan weer niet.
    gelukkig nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een fijn jaar gewenst! En wel wat meer gaan bloggen he (-;

    BeantwoordenVerwijderen