vrijdag 6 januari 2012

Chocolade taart, jawel.

Nee, maar nu heb ik wat leuks! Ik ga vertellen dat ik chocoladetaarten heb gemaakt.
Nou, ik heb dus chocoladetaarten gemaakt! Ha!
Jaha, ik draai dus echt nèrgens mijn hand voor om he.
Dat kwam natuurlijk niet zomaar. Namelijk, Zoon2 is vandaag jarig. Het kindeke is twee jaar geworden. Hij had dat zelf vanmorgen nogal goed door, vond ik, voor een versche twee-jarige. Cadeaus! Cadeaus! Brulde hij vanmorgen vanuit zijn sponde.
Eiste dat er 38 keer voor hem gezongen werd. Vond dat ik niet zo mooi zong, dus nadat hij 'stop mamma! Stop!' had geschreeuwd, werd ik bevolen om dan wel vooral mee te klappen met zijn vader en broer. 'Piep Hoelaaa!' zong hij daarna zelf nog best wel vaak en was echt heel blij met zijn cadeautjes. Ons hele huis staat nu vol met de Twee Speeltenten Met Daartussen Een Tunnel Om Doorheen Te Kruipen.

Soms vraag ik me af of Echtgenoot en ik het cadeautjeskopen voor De Zonen niet beter aan iemand anders kunnen overlaten. Hierbij denk ik bijvoorbeeld ook aan Cavia 1+2 die na een lichte vlaag van verstandsverbijstering van ons beiden bij wijze van cadeau voor Zoon1 ook ons huis zijn binnengekomen.

Morgen vieren wij het verjaardagsfeest en nadat ik een paar maanden geleden een klein akkefietje had met De Vergeten Taart voor Zoon1, besloot ik dit jaar zèlf iets te bakken, een dag vantevoren, zodat ik dat ook niet meer kan vergeten.
Eigenlijk ben ik niet zo'n bakkert. Ik denk dat het te maken heeft met dat ik niet zo goed tegen recepten kan. Ik word erg nerveus van ingredienten die ik niet heb, halve theelepels zout en dingen die ik moet afwegen. Normaal gesproken, als ik kook, rommel ik dan ook een beetje aan en trek me zeker niks aan van hoeveelheden en hoe lang dingen moeten koken enzo. Volgens mij klopt dat namelijk nooit.
Maar, omdat ik qua taarten niet perse heel ervaren ben, besloot ik een recept te zoeken wat ik aankon, psychisch, en dat vond ik heel snel. Ook maar goed, want anders had ik het hele plan al direct opgegeven. Zo ben ik.

Welnu, aan de slag zou ik gaan! En toen wilde Zoon1 meehelpen.
En dat is leuk he, zo'n enthousiast kind. Dat van koken en bakken houdt. En zo graag zijn moedertje wil helpen.
Maar, ook daar kan ik niet zo goed tegen. Ja, ik kom leuk voor de dag vandaag.
Ik ben nou eenmaal niet zo'n koekjesbakkendeknutselmoeder.
Echter besloot ik heel ruimhartig dat hij natuurlijk ja heus leuk mij mee mocht helpen.
En zo geschiedde.
Ik zal het recept voor u opschrijven, als ik morgen weet of de boel ook nog een beetje te eten is.
Het ziet er wel al echt heel goed uit, ik heb ze net uit de oven gehaald. En het hele bak-proces is best goed verlopen.
Beeeetje bloem overal.
Twee vingertjes tussen een kastdeurtje.
Op diverse plekken ligt struif van de eieren.
De springvormen waren echt heel goed ingevet. Dat kan ook haast niet anders, omdat Zoon1 een heel blok boter tussen zijn handen liet smelten en daarmee de boel heeft ingesmeerd.
Ik heb nu, een uurtje later nog maar een klein zenuwtrekje bij mijn oog.

Ah, maar het is voor Zoon2. Die met zijn kleine boevengezicht werkelijk alles voor elkaar krijgt.
Twee jaar geleden begon het een moment na zijn geboorte als een dolle te sneeuwen. En om hem heen schijnt altijd de zon.

En morgen krijgt hij chocoladetaart. Tenzij hij natuurlijk liever wat anders heeft. Want zo is hij.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat je weer schrijft!! XXX Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Met zoon, en de chocoladetaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik deel in het leed wat bakken heet. ik hou ervan ( denk ik, want ik doe t steeds weer) maar gisteren wilde t ook even niet hier. Toen ik de taart doorsneed glubde de niet gare inhoud eruit, na het schoonmaken van het aanrecht gooide ik een ( natuurlijk nieuw dus vol) pak suiker om, en toen die chaos enigsinds hersteld was gooide ik een maatkan met een liter water erin over de vloer.
  mijn mislukte taart heb ik alsnog afgesmeerd en wonder o wonder; hij leek wel echt mooi, en hij was nog lekker ook! ( geen jarige hier hoor, maar 3 koningen, en die erwt moet ergens in).

  Van harte met je zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. enigszins moet dat natuurlijk zijn,..sorry laat.

  BeantwoordenVerwijderen