maandag 14 november 2011

Huis & Comfort, een verkwikkend boek.

Vandaag iets wat werkelijk ièdereen zal verblijden. Ik kàn dit niemand onthouden, zoveel leut en jolijt. En dat alles uit 1 boekje. Namelijk; Huis & Comfort.

Het komt van mijn moeder, die mij soms opbelt en zeer blijde meededeelt dat ze een aanschaf heeft gedaan uit Huis & Comfort, een boek vol wondere zaken, dat alle verwachtingen overtreft. Het betreft dan een nep-conservenblik, bijvoorbeeld, heel realistisch gedecoreerd met doperwtjes, om daarin al het familiezilver te verstoppen, teneinde inbrekers te foppen, mochten zij in de voorraadkast op zoek gaan naar juwelen. Want heeee, wie steelt er nou een blik doperwten? Zoon1 heeft eens een bijzonder lelijk gipsen poezenbeeldje gekregen, met glitters, die weldra door mijn hele huis lagen en moeilijk te verwijderen bleken, met de speciale gave om het weer te voorspellen. Was het poesje roze, konden wij regen verwachten, maar was het blauw uitgeslagen, zouden wij die dag in de zonneschijn fietsen.
Het poesje werd daags bestudeerd door Zoon1, die mij vervolgens op de hoogte bracht van welke jas wij aan konden trekken. Hij had erg vaak gelijk, dus verder geen kwaad woord over de lelijke poes. Die op dit moment, vrijwel zonder glitters, vanuit de vensterbank in zijn slaapkamer treurig het weer staat te voorspellen, zonder dat iemand nog op zijn drie overgebleven glitters let, die een soort lila kleur hebben, wat betekent dat het kan vriezen of dooien.

Zelf heb ik vorig jaar op pakjesavond een set van drie springvormen gekregen, in de vorm van een hart, met jaren '50 motief op de zijkanten. Waar ik nog erg blij mee ben, want mijn geitenkaasquiche in de vorm van een hart.. heel veel blijer word ik niet.

Vorig jaar hadden mijn ouders een soort houten kerstboomachtige in huis staan, die bij navraag ook besteld bleek te zijn uit het wondere boek. Nu staan er ook maar liefst 1001 ideeen in, staat op de voorkant, dus ik vond het tijd worden om ook maar eens dat boek van binnen te bekijken. Ik heb een oud exemplaar van mijn moeder meegenomen vanmorgen, waardoor ik me meteen afvraag wat er in de nieuwere versie te vinden is, aangezien dit uitgave Herfst/Winter is, en ik me dus kennelijk reeds kan verlustigen aan Lente/Zomer.

En verlustigen deed ik! Oh hoe ik me verlustigde. Het is nu al mijn nieuwste liefhebberij en ik snap mijn moeder dan ook volkomen. Want hoe kan ik ooit nog leven, zonder kussenhoezen, genaamd 'winterdorp' of een Kaarsenkribbe 'voor een korte bezinning', laat staan zonder 'betoverende-engeltjes-met-fraaie-details-van-kunststof-en-metaal-en-de-hemelse-klanken-die-ze-produceren-om-u-eraan-te-herinneren-even-een-moment-voor-uzelf-te-nemen'. Ik verzin dit niet. Ik zou het niet eens kunnen.
Maar het is niet al kerst en bezinning hoor, in het boek, ook al kreeg ik een lichtelijk waas voor mijn ogen door alle sierkleedjes 'kat' en de set glazen met kerstboom-pootjes die mij 'levensvreugd' zouden brengen.
Neen, vanaf pagina 56 begon pas het echte genieten. Want 'moest ik altijd alleen de glazen van mijn gasten vullen?' Dan kon ik rap een Manneken Pis met een reservoir van 500 ml aanschaffen, teneinde deze te vullen met wijn en zo de glazen laten volwateren. Wat dacht ik van de Sjaalmuts? Een muts, een sjaal èn handschoenen ineen! Of de Multi-deken, te gebruiken als tas, kleed, zitkussen of poncho('voor in het stadion'), dit alles zeer comfortabel, zo las ik.
Ook werd ik erg aangesproken door een paar schoenijzers tegen uitglijden, voor maar 32 euro, waarbij de verkoopleus schreeuwt; 'Goedkoper dan een ongeluk!!'
Voor Zoon1 kan ik een VogelVoederStation kopen voor maar drie euro en voor Echtgenoot marterwerend draadgaas, waarbij ik leer dat een Marter een snoezig diertje is, dat leeft in Azie, Japan en Borneo, maar die kennelijk ook in Nederland wel eens rondkuieren en dan bij voorkeur in de auto willen klimmen. Maar niet als je marterwerend draadgaas hebt!

Het beste vond ik op pagina 103. Want,'omdat het in het leven soms beter is om geen sporen na te laten' kan ik overgaan tot de aanschaf van de Documentenvernietiger 'Mobiel'. Met een druk op de knop vernietigd hij bankafschriften, brieven en contracten, zodat 'vernietigende bewijzen' direct verdwijnen.
Dit sprak me wel aan. Aangezien Echtgenoot het misschien niet zal waarderen dat ik al ons spaargeld reeds op heb gemaakt aan een Tochtkoe, een set opblaasbare kleerhangers en wat schoen-afdruip-schalen.
Ik vernietig gewoon het bewijs en ga stilletjes in een hoek zitten lezen in de Zomer Uitgave die ik binnenkort op de mat verwacht.

3 opmerkingen:

  1. Kris, ze hebben ook een website ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk heb ik het.ook even gegoogled: wat een fantastische tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ikzelf heb graag nog eens een zichzelf voorverwarmende voetenzak gehad. Staat die er ook in...?

    BeantwoordenVerwijderen