zondag 4 juli 2010

Zondagmorgen

Zoon1: Moeder?
Ik: Eh, ja, Zoon?
Zoon1: Mag ik in het zwembadje?
Ik: Ja kind, doe maar lekker
Zoon: en Moeder?
Ik: haha. Ja?
Zoon: Wij moeten vanavond mijn haren wassen. Het is harendagwas.
Ik: Zo is het.
Zoon: Kristel Barendregt! Nu ben ik het zat.
Ik: ??
Zoon: Haha, grapje.

Zo ziet u, een fraaie zondagochtend. En leest;
Ook heb ik al een uur met Zoon1 in bed gelegen, vanaf 06.30 uur toen hij vond dat de dag was begonnen. Het was heerlijk samen liggen, ook al kreeg ik drie keer een elleboog in mijn gezicht, voeten in mijn buik en vingers in mijn oog. In de basis was het best lekker, ik kon in elk geval nog even in bed blijven, immers.
Verder heb ik al een quiche gebakken, ten behoeve van het uitje wat mij met de klas van Zoon1 hebben, hedenmiddag. En een kilo aardbeien schoongemaakt. En 2 wassen gedraaid en opgehangen. Zoon2 gevoederd, gefatsoeneerd en weer te bedde geslingerd.
en het is pas 10.00 uur.
Argh!
Het moet niet gekker worden nu.
Ik schrik een klein beetje van deze opsomming van activiteiten op de vroege zondagmorgen, u ook zeker.
Het lijkt net of ik opeens uit het niets enorm moederlijk ende huishoudelijk ben geworden. Straks ga ik nog zelf brood bakken, kaas maken en alleen nog maar biologisch eten en geen make up meer opdoen en jute kleding dragen.
Maar neen.
Dat denk ik niet hoor.

Als tegenhangert van vanmorgen zal ik namelijk de rest van de dag niets uitvoeren. Zoon1 zit in zwembadje, Zoon2 ligt te bedde, Echtgenoot is aan het fietsen en is nog onwetend van de invulling van de rest van zijn dag. Ghehe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten