vrijdag 8 januari 2016

Hatsa! Niks dat niet op te lossen is.

Ja zeg, dat was natuurlijk allemaal niet zo opwekkend he, mijn vorige stukske. Dat weet ik ook wel. Maar soms moeten dingen gewoon even gezegd. Voor eigen gevoel, voor duidelijkheid en voor afsluiting en zoooo.

Inmiddels is het weer een tijdje verder en ik kan zeggen, de boel is behoorlijk opgeknapt inmiddels. Ja, mijn wastafel viel bijna van de muur. Ik stond zo onder de douche te rommelen met mijn shampoo en aanverwante zaken en uit mijn ooghoek zag ik ineens dat het hele ding scheef hing.
'Huuu' deed ik, en kreeg natuurlijk daarna sop in mijn oog. Ik riep om hulp naar de Schipper en naar de Echtgenoot, die er best wel kalm onder bleven. Terwijl ik al voor me zag dat het hele geval op een voetje van een Zoon zou vallen en dat dan mijn hele huisje onder het water zou stromen bovendien. Op aanraden van de Schipper maakte ik er een stellage onder van een stoel en een van mijn veertien krukjes, en beide handige mannen in mijn leven beloofden er rap wat aan te komen doen. De stellage staat nog netjes hoor, dat wel.

Voorts was ik net bekomen van deze kleine toestand, toen ik heel vlijtig mijn net gewassen theedoeken in mijn keukenkastje wilde leggen, toen ik daar een overstroming ontwaarde.

'Aarghh' bolderde ik en deed wat met dweiltjes en gooide al het hondenvoedsel weg, want dat welt zo lekker op in het water. Toen bleek dat ik nog een handige man in mijn leven heb zeg. Die deed iets met aandraaien en rubbertjes en dinges en ik keek toe. Ik moest hier wel over zwijgen, zo vertelde de man. Want niemand mag weten dat hij handig is. Zei hij, terwijl hij rap daarna aan de gang ging met bouten en een tang en mijn nieuwe tafel in elkaar zette, alsmede mijn oude tafel fluks door de te kleine deuropening hatselde en buiten zette. Ik knipperde met mijn ogen, heel bevallig natuurlijk, en de boel was geregeld. En nu heb ik een fijne grote tafel. En geen lekkage meer.

Jazeker, het gaat hier de goede kant op. Niks dat niet op te lossen is, zo blijkt.

Buiten natuurlijk dat ik al zeven weken mijn rechterhand niet kan gebruiken. Haha. Hahahaha. Nee maar echt waar. Ik verzin het niet. Ik werd wakker, en dacht dat ik een slapende hand had. Dat gebeurt wel eens immers. Maar na een paar uur deed het nog steeds niks. Verkering1 van de Echtgenoot is een medisch geschoold iemand en die vond dat ik de huisarts moest bellen. Die dacht dat ik allerhande engs aan mijn hersenen had zeg. Was niet zo hoor, bleek na onderzoekjes, waar Zoon1 danig van onder de indruk was. En ik dacht vooral: ' Ja potdikke, dit is vet onhandig.'
Nu, ik moest dan na twee dagen maar eens laten weten hoe het was. Niets was veranderd in die tijd en ik zat al twee dagen zonder make up, schotelde de Zonen pizza voor en kon geen brood smeren, schoenen aantrekken, of een kommetje wijn inschenken. Het is bepaald opvallend wat je allemaal met rechts doet, als je rechterhand het niet meer doet.
Lang verhaal kort, heb MRI scan gehad, EMG onderzoek gehad, bezoeken gebracht aan Neuroloog, Revalidatie arts en mijn favoriet, De Ergotherapeut. Ik heb een brace, kreeg spiegeltherapie, opdat mijn hersenen niet vergeten dat ik daadwerkelijk nog een rechterarm héb, en volgende week start de Fysiotherapie. Een mens kan er maar druk mee zijn. Kan me inmiddels opmaken met links, kan mijn haar wassen met 1 hand, kan een panty aantrekken, veters strikken en zelfs een behoorlijk diner in elkaar flansen. Ook kan ik met links wijn openen en met links een aansteker bedienen. Inmiddels zit er iets verbetering in, en daardoor gaat typen ook iets makkelijker en kan ik de muis ook met mijn linkerhand bedienen. Hándig allemaal!!

En wie rijdt mij steeds naar de ziekenhuizen? De Handige Man, jawel.

Ook was het natuurlijk kerst en dinges en oud en nieuw en feestelijkheden en had ik veel gezelligheid met het Zuske, met de vriendinnen, met leuke mensen oudjaarsborrels en natuurlijk nieuwjaarsborrels en ik vond al mijn buren zo lief en ik vind tegenwoordig Texel nogal leuk, want ik zit daar bijna wekelijks. De Handige Man werkt namelijk op het Eiland, en zo komt het dat ik tegenwoordig vaker op de boot zit, dan in de kroeg. Niet dat daar geen kroeg is natuurlijk, een mens moet niet overdrijven maar ik reis nogal wat af zo.

Daarbij werd Zoon2 jarig en daarmee zes jaar. Ik proostte daarop met de Echtgenoot, met zijn Verkering1 en ik zat in mijn oude huis, dacht terug aan zes jaar geleden en ik huilde niet eens. Had zomaar gekund he, laten we eerlijk zijn.

Oh. En mijn fiets werd gestolen. Maar nu ja, daar was ik toch al op uitgekeken. aaaaarghhhh

Het gaat de goede kant op. Ik vind De Handige Texel Man MeneerB nógal leuk, en hij mij ook, krijg ik de indruk. Daar knapt een meisje van op.
De Neuroloog is (gematigd)Optimistisch over mijn hand, De Zonen groeien mee met mijn keukentafel, ik kocht mijzelf een nieuwe wijnkoelert en
wat betreft 2015: fuck you. 2016: hatsa!

3 opmerkingen:

  1. Ik zit hier zo met een gelukzalig glimlachske en met een kommetje wijn, dat we al overnemen zo in de volksmond. Soigneren die HTM!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt inderdaad een hoop met één hand, maar ik hoop dat je die tweede snel weer kunt gebruiken. Wat ontzettend fijn dat je jaar verder goed begint!

    BeantwoordenVerwijderen