maandag 10 november 2014

IN GODESNAAM

De Zoon1 was jarig, midden in al het tumult. Alsof een kinderverjaardag op zich al niet tumultueus is zeg. Cadeaus en slingers en dinges en toestand en traktaties en feest en al. Elk jaar weer ook he. Gaat dat ooit over? Tegen die tijd ben ik er aan onderdoor gegaan vrees ik.
Maar het kind is negen jaar. Heeft een kast vol boeken gekregen, precies wat hij wilde, hij bakte een cake en at nogal wat chips. Een blij kind. Van negen. (Gisteren werd hij geboren, en nu is hij negen. Ja.)

Ook had Zoon2 zijn eerste zwemles, ging ik zowat dood, door de eerste les er bij te 'mogen' blijven, in de verzengende hitte van het overvolle, kleine zwembad. Dit alles tot vreugde van het kind, dus nou ja. Hij klatste zo wat door het zwembad, verrukt tot in zijn tenen, en het was waarlijk leuk om te zien. Door de zweetdruppels in mijn ogen door. Neem serieus voortaan zuurstoftank mee, of ventilator, of spring ook gewoon in bad.
Natuurlijk dit alles ook al met Zoon1 meegemaakt, maar zoals dat met uitputtende aangelegenheden gaat gymles, sport, belasting, sinaasappels pellen, ongesneden brood, was ik dat een beetje vergeten.

Verder solliciteer ik mij het ongans. Maar tot dusver tot gering resultaat. Gering wil zeggen, ik krijg zo nu en dan een ontvangstbevestiging. Of een afwijzing. Dat blijft altijd een beetje zuur, ook al betreft het een betrekking die geenszins te maken heeft met het beeld dat ik vroeger had van mijn carrieeeeeeerre. Nu is Carrière nou niet bepaald mijn middle name geweest, afgelopen jaren, maar dan nog. Ik heb sinds mijn 18e gewerkt, tot een tijdje geleden, waarmee de teneergang van mijn bloeiende werkzame leven begon met het baren van het nageslacht. Natuurlijk heel ouderwetsch en al, maar daar houd ik nu eenmaal van, en daarbij, het liep gewoon zo.

Nu De Situatie zeg maar een beetje aan het veranderen is, is het van een aanzienlijk belang dat ik een inkomen ga krijgen. Brood op de plank en alles. Kijk, het liefst natuurlijk biologische, handgemaakte, zuurdesem, vol-met-gluten ham-kaas croissantjes van de bakker, maar een deugdelijk sneetje bruin van de Albert Heijn, kan ik ook heus hebben. Doe niet moeilijk verder.

Mocht u dus wat horen? BEL ME IN GODESNAAM. Zal ik, geheel tegen mijn principes in, zelfs een onbekend telefoonnummer opnemen. En ik heb een leuke telefoonstem, dezelfde als mijn Zuske, die dus wel enorm goed is in werk vinden, krijgen en doen. Dus ik bedoel maar. Heb 0900-KRISTEL overwogen. Maar vond het pedagogisch gezien een van mijn mindere ideeen. Op zich ook wel op elk ander vlak hoor. Haha. Haha. Haha.

Kwam er nog eens bij, dat de BijnaExEchtgenoot1(BEE1), besloot op yoga te gaan, en een Mindfulness cursus te gaan volgen.Dit schrijf ik MET zijn toestemming, voor de goede orde. Dat doet wat met mij, zulke dingen. Iets met braakneiging en zo. Maar dat is natuurlijk mijn eigen mening, doet er verder niet toe, voor BEE, maar ik woon er wel mee he. Ik maakte meteen grappen over rozijnen, zo ben ik.

Vandaag meldde Zoon1, tijdens het gezamenlijk diner, dat zijn vader vanmiddag had verkondigd zijn huiswerk voor de cursus te gaan doen.

' Ah ja? ' Deed ik geinteresseerd.'
' Jahaa, hij moest 40 minuten op bed liggen. Als huiswerk.
' HAHAHAHAHAHAHA' was ik vriendelijk.
' Ja maar serieus, waar slaat dat nou op?' Was Zoon1 verontwaardigd, met zijn aardrijkskunde proefwerk van afgelopen week nog vers in het geheugen.
' Ik ga je juf bellen. En eens eeeeeven overleggen over het huiswerk van heden ten dagen' vertrouwde ik de Zoon toe.
' Daar kunnen we kennelijk wel wat aan moderniseren' zo deed ik nog even lollig.

Ja, dat vond Zoon1 ergens wel geestig, maar ik zag wel aan hem, dat hij toch erg hoopte dat ik het niet zou doen.

' Het huiswerk was ook mislukt. Ik ben in slaap gevallen in die 40 minuten ' was BEE1 heel eerlijk.
' MHAHAHAHAHHAAHHAHAHAA' deden Zoon1 en ik.
' Dat gaan we ZIJN juf vertellen' bolderde ik. Wat Zoon1 natuurlijk een uitstekend idee vond.

En ach ja. Verder is het natuurlijk kommer en kwel he mensen. Weet iemand nog een woonruimte, voor een uitermate leuk iemand met met twee Zonen? ik, voor de duidelijkheid
Graag in de buurt van Het Dorp. Voor weinig geld.En als het even kan met een tuin, dakterras, iets meer dan vier slaapkamers, gratis boodschappen en bijvoorbeeld een wijnkelder?
(Of gewoon een lief appartementje, met een kamer voor de Zonen, en plek voor een eettafel?)


4 opmerkingen:

 1. Jij weet echt van een drol een gebakje te maken :-) (op papier dan he, kon je het irl dan had je nu dat huis met dakterras, butler etc). Pfff wat een toestand om woonruimte te vinden en een baan,. Helaas geen van beide voor je in de aanbieding,. Sterkte ermee kristel,.wat voor een baan zoek je eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank Leonieke! Tja wat ik zoek...inmiddels zo ongeveer alles. Als het maar een beetje leuk is... en past rondom de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het vandaag TrowBackThursday of zo? Ik zat er 15 jaar geleden net zo bij. Minus de Mindfullnesse ex-echtgenoot dan. Wat een strijd, wat een geploeter. Maar echt, alles komt goed! Het kost je wat rimpels en grijze haren maar alles sal reg kom.

  Al heb ik geen woonruimte en baantje voor je in de kast liggen. Dat dan weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Evelyn, die grijze haren heb ik al, dat scheelt weer. Thanks x

  BeantwoordenVerwijderen