vrijdag 21 december 2012

Het einde der tijden en wat hellevuur.

'Oiii ik hou van jou mijn kleine lieve engel snoetje poppedijnekind'

Zei ik tegen Zoon2 die weer eens buitensporig schattig was, in zijn pyjamaatje met zijn haartjes gekamd en alles.

'Hou je ook van mijijijjij droelieboelie?' Deed ik heel intelligent.

'Nee mammie' en hij keek er bepaald niet schuldbewust bij ook nog.

'Jamaar liefjeeeeee, waarooooom niiiieeet?' Vroeg ik huilerig.

En toen sprak hij de volgende woorden:

'Maar het geeft niet mamma, mòrgen hou ik veel van jou, mòrgen weer'.

Waarna hij verder ging met zijn belangwekkende en urendurende werkje, namelijk het dichtmaken van de drukknoopjes op zijn pyjama, waar ik geduldig op stond te wachten.

Natuurlijk was ik toen enorm gerustgesteld en dacht ik aan alle mensen die denken dat er geen morgen zou zijn, vandaag, of morgen ook nog, of weetikveel wat die mensen denken.
Daar dacht ik veel aan, de afgelopen dagen, zoals de rest van de wereld ook, gezien Twitter en Telegraaf.nl en verder alle nieuwssites die zelfs melding maakten van een nièt-vergaan Australie, voor het geval iemand zich dat afvroeg.

Het intrigeert me ontzettend, dat mensen ècht denken, of dachten, dat vandaag of morgen of vannacht of een paar uur geleden, de hele wereld in vuur en zee zou/zal opgaan. Een paar jaar geleden las ik een heel artikel over mensen, die zelfs hun kinderen van school hadden gehaald, en hun geld opmaakten en geen werk meer hadden en geen pensioen en geen normaal huis meer, omdat het toch allemaal niet meer boeide, want de hele boel zou toch naar de gallemiezen gaan immers.

En die mensen in Japan die in enorme ballen zijn gaan zitten, ballen die het in vuur en water goed zouden doen, waar je met 30 man in kan, met eten en drinken voor twee maanden. Twee maanden ook, werkelijk, want na twee maanden dachten ze uit te stappen en weer even naar de Albert Heijn te fietsen zeker? Dan denk je eerst dat de hele wereld met werkelijk alles en iedereen erop, naar de hel en de duivel en het vuur gaat, maar dat je met voor twee maanden brood en blikken bonen, de dans ontspringt.

Of een meneer in het pittoreske Kootwijk, die een tweedehands duikboot kocht van zijn spaargeld, om daar met 35 familieleden het einde der tijden af te wachten. Een duikboot van een paar duizend euro, die waarschijnlijk allang lek en gaar was afgedankt en al 20 jaar in een of andere Duitse schuur stond te roesten. Daar dacht meneer zijn leven mee te redden. Want alles zal vergaan, heus waar, maar niet mijn eigenste submarine, welnee, een paar reddingsvesten voor de zekerheid, en alleen maar familie erin, zodat het niet eens een deugdelijke ark is, met van alles wat erin, zodat er in elk geval nieuwe baby's gemaakt kunnen worden, neeee, alleen maar familie, zodat zij met hun eigen inteeltgemeenschapje lekker door kunnen leven, ook al staat er geen boom meer op de wereld.

Intrigeeeeeerend zeg ik.

Als het aan dn Paus ligt, is er natuurlijk sowieso geen gemengd gezelschap op aard', maar slechts mannen en vrouwen die lekker samen leven met elkander, ook al houden ze niet van elkaar, (laat staan dat mannen van mannen, of vrouwen van vrouwen houden), die baby's krijgen die soms beter niet kunnen komen en die tot in lengte van dagen moeten creperen in hunne ledikant, omdat ze niet dood mogen gaan, ook al zijn ze ziek en hebben ze pijn, totdat dat uiteindelijk met alle akeligheid dan toch gebeurt, en iedereen daar ongelukkig van wordt. Nee, hier heb ik niks grappigs over te zeggen. Alleen maar dat er wat mij betreft wel een klein vloedgolfje en wat hellevuur op zijn hoofd mag vallen. Dàt zou nu eens een prettig verschil maken in de wereld.

Ik heb geen seconde gedacht dat het waarlijk zo zou zijn dat de ganse wereld zou vergaan, en ik zou ook knap pissig zijn geweest zeg. Potdorie staat Vriendin1 op het punt van baren en de Vriendinnen en ik zijn zò benieuwd naar de naam van ons nieuwste kind, verder heb ik vanaf vandaag twee weken vakantie en die laat ik me echt niet door de neus boren. Alleen al omdat Echtgenoot vandaag eindelijk al onze lege flessen naar de glasbak heeft gebracht, dus er staat hier een prachtig leeg balkonneke, dat vrààgt om lege flessen. En morgen houdt Zoon2 weer van mij, en als je het mij vraagt is dat al reden genoeg om gewoon weer op te staan morgen.


6 opmerkingen:

 1. Gelijk heb je. Dat is meer dan genoeg de beste reden lijkt me zo! Smakelijk stukje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na het lezen heb ik wel de juiste 'mindset' voor Kerst te pakken hoor. Dank!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ja. Dat er wat hellevuur op het pauselijke hoofd mag vallen. Daar drink ik op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroeg me af he, (maar das weer zo vreslijk nuchter) hoe lang ik het met manlief en drie puberkinderen uit zou houden in zo'n onderzeeer,..zou je na een weekje of twee mensergerjenieten en bonen eten , niet spontaan jezelf voorde haaien gooien?,.. Laat staan dat t idee dat je na een jaar of twintig bonen en geen leven uitstapt op een droge lavaberg waar dus geen ... Te doen is,. Depressief word ik van t idee. Dus mocht er ooit een vloedgolf komen; laat die reddingsboei dan maar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed, beetje laat, maar Yvon en Leonieke, Ja, Amen.

  BeantwoordenVerwijderen