maandag 10 september 2012

Toen we even moesten gaan liggen en rescue sprayden.

Jooongens, meeeeensen. Ik wilde potdorie eigenlijk schrijven over Boer zoekt vrouw en Aad en dat het toch zo heerlijk tenenkrommend is allemaal. En heeft u Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde wel eens gezien? Mensch, het is dat het ten koste gaat van warme avonden buiten, maar het nieuwe tv seizoen maakt me toch ook best blij hoor. Ja, het is bij mij wijn of tv. Heel diepzinnig allemaal.

Maar niets van dat al nu hoor.

Want ik had namelijk NOG wat leukers. Eerst natuuuuurlijk vorige week de bruiloft van Favo Ex. Ach, dat was leuk. Dat was zo mooi he, met dn bruid in het wit en een sleep en met prachtige haren en bloemen en Ex in een mooi pak met een goed kapsel en o zo blijde met zijn versche Echtgenote en heel veel leuke mensen en nogal veel prosecco en muziek en lieve familie en bijzonder grappige liedjes en alles. Ja, fraai. Bijzonder fraai.
En ik ging praten. In het stadhuis. In mijn nieuwe jurkje.
Allemachtig mensen, ik ging waarachtig bijna dood.
Vantevoren dan he.
Het is niet dat ik midden in het stadhuis een beetje tegen de vlakte ging storten ofzo, lekker de aandacht op mij vestigend en ambulances enzo. Haha. Welnee.
Ik had namelijk Rescue Spray. Dat is een duister goedje, wat je kunt kopen in de drogist en waar geen enkel ingredient opstaat, behalve dat je '2x direct op de tong moet sprayen, bij Innerlijke Onrust'. Dit heb ik in mijn tas, in het kader van mijn schuimbekkende Zonen. En weest gerust. Ik spray heus niet de kinders voortdurend rescue. Ik heb het twee maal gebruikt. Toen Zoon2 dreigde de fiets met mij erop boven zijn hoofd te tillen en in de gracht te gooien. En toen Zoon1 zò boos was dat hij niet meer kon ademen. Dit had iets te maken met een Donald Duck die ik aan het lezen was. En dat had hij liever niet.

Maar ik heb het vorige week zelf gebruikt. En het is een wondermiddel.
Toen ik bijkans hyperventilerend in de auto zat naast Echtgenoot, terwijl Zoon1 op de achterbank mijn speech nog even na las op vormfoutjes, legde ik een klein infuus bij mezelf aan en sprayde een keer of 8 op mijn tong.
Hopla.
Zennnnn.
Trieloeoeolalalalala ging ik het stadhuis binnen en verhaalde best kalm over Favo Ex en zijn mooie bruid alsof ik dagelijks optreed als Ambtenaar van de burgerlijke stand. Al zeg ik het zelf ja.
Waar ik overigens nu een mooie nieuwe carriere voor mezelf in weggelegd zie. Maar ik geloof niet dat dat zomaar kan.
Mijn nieuwe jurk wapperde olijk om me heen, want bestond uit heel erg veel losse sliertjes die heel twenties-achtig om me heen zwierden. Ik bleef voortdurend achter diverse voorwerpen, Favo Ex, Echtgenoot, de Zonen en toevallige voorbijgangers haken, maar ik vind, je kunt niet overal over zeuren.

Nou en toen was het weer een week later en had ik een uitje met mijn vriendinnen naar Arnhem. Vriendin3 was jarig en wij gingen aldus op Roadtrip naar het oosten. Vriendin1 kon helaas niet mee wegens verregaande zwangerschap, maar wij schonken toch steeds voor haar wat glazen in, die toch opmoesten immers, zodat we best wel dronken werden. We hadden een hilarische avond en vielen nog een beetje in de kroeg, maakten foto's op straat en hadden de volgende dag in de auto terug, een verhelderend inzicht. Ook wel eens Kater genaamd.
Wij gingen namelijk stoppen met roken en drinken. Dachten we zo. Thee gaat het worden. Thee en koekjes.
Weg met die vieze sigaretten en al die drank. Bah. Wat onvolwassen toch steeds maar weer.

...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA. Lachten wij.
Hahahahhhaa. Lachten wij nog wat meer.
En daarna hadden we hoofdpijn en moesten thuis even gaan liggen.
Het was weer een fraaie week.

7 opmerkingen:

 1. Ik moest bijna janken, van het lachen over de rescue spray. Waarom krijg ik trouwens opeens geen automatische berichten meer van jouw op mijn startpagina. Had bijna je stukje gemist!
  x Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. trouwnes, wist je dat ik rescue spray van Annemieke kreeg toen ik tegen Rob ging zeggen dat ik weg wilde!! hahahah wat een grap! Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahahahahaaa Lin, serieus van Annemiek?
  En ik weet niet hoe dat kan, A had het er ook al over??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed spul zeg! Hoewel het niet vermelden van ingrediënten natuurlijk op zijn minst... wat discutabel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja het is raar. En ik zag dat er alcohol inzit. En er staat op, Voor Het Hele Gezin. Dus. HAHAHAHA

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je kan zo de tell sell in met je rescu spray ( niet dat ik dat ooit kijk hoor, onee,.). misschien moet je t preventief gaan gebruiken. "goeiemorgen schatje" en hup! gelijk een spraytje. zelf, man, kids,. en dan een zen ontbijtje,. voor je t weet ben je een soort blue band moeder,. heb je een tasformaat of een rugzakformaat met handige familie en collega' sprayr?

  topblogje.
  en zo dapper dat speechen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben enigzins teleurgesteld dat er in dit stukje niet gerefereerd wordt aan onze ontmoeting. De foto's die op straat zijn gemaakt zie ik overigens nog graag eens tegemoet!!

  xG

  BeantwoordenVerwijderen